Sokan meghökkentek, mikor meglátták a hamarosan megjelenő Starfield korhatár-besorolását. Úgy tűnik, minden lesz benne, ami felnőtt tartalommá teszi.

A lehető legmagasabb kategóriába tette a Bethesda legújabb játékát az ausztrál korhatár-besorolásért felelős bizottság – tudta meg a GameStar. Mivel az elsők között értékelték a pár hónap múlva megjelenő Starfieldet, a döntésüket valószínűleg a világ más tájain is precedens értékűnek fogják tekinteni, így

nem lepődnénk meg rajta, ha Magyarországon sem úszná meg 18+-nál egyhébb besorolással.

Forrás: Bethesda

De mi van benne, ami indokol ekkora szigort? Állítólag hat kategóriára bontva vizsgálták a Bethesda új címét:

  1. témaválasztás,
  2. nyelvhasználat,
  3. meztelenség,
  4. szex,
  5. erőszak és
  6. droghasználat.

Megállapították, hogy az utóbbi kettő kivételével a többi csak enyhe formában van jelen a játékban – egész konkrétan: mérsékelten veszélyezteti a fiatalkorúak lelki világát a téma, a káromkodás és a meztelenség, miközben szexuális aktus szinte egyáltalán nem is látható benne.

 

Ettől függetlenül az erőszak és a drogozás olyan mértékben van jelen a Starfieldben, hogy az már önmagában indokolja az ajánlást, mely szerint a játék szigorúan felnőtteknek szánt tartalom. Hamarosan az amerikai ESRB és az európai PEGI bizottság is értékeli a szeptember 6-án PC-re és Xbox Series X/S-re érkező game-et.

Tudj meg többet a besorolás szempontjairól itt:

Szex, drogok, fegyverek – meg a 18+: Utánajártunk az összes PEGI besorolásnak

 

×