Várható volt a lépés.

Az Nvidia pár hete leplezte le legújabb kártyáját, az RTX 4060 Ti-t. Az egység alapvetően 8GB VRAM-mal érkezett, ám tudni lehet, hogy júliusban egy 16 GB-os variáns is érkezik majd a piacra. Ahogy az sem titok már, hogy napokon belül az RTX 4060 is tiszteletét teheti a boltok polcain.

Kifejezetten ambivalens érzések keringenek a közösségen belül a kártyáról. Nyers erejében az RTX 3070-et is alig tudja legyűrni az újonc, ám a fogyasztása irigylésre méltó. Nincs már meg az a generációs ugrás az Nvidia-nál, mint ami régen volt a 1060 vagy épp a 2060 esetében. Ezen a mesterségesen feltolt árakra történő építkezés sem segít, nem igazán akar nőni a vásárlási kedv.

Máris csökkent a friss modell ára?

Azt már az iparági szakértők korábban is megjósolták, hogy elkerülhetetlen a 4060 Ti árcsökkentése, ha versenyben akar maradni a zöld óriás. Ahogy láthatjuk, az Egyesült Államokban ez már el is kezdődött. A korábbi tapasztalatok alapján az európai régióba kis csúszással érkeznek ezek a finomítások, de hasonló árvágásra számíthatunk. Remélhetőleg a június 29-én debütáló RTX 4060 egy fokkal jobb ár-érték mutatóval rendelkezik majd. Az AMD egyelőre ebben a kategóriában nem méretteti meg magát új modellel, ám ez sem lesz így sokáig, illetve a régebbi generáció is remek alternatíva lehet sokak számára.

Forrás: Videocardz

Bugfixeket hozott a száguldó cirkusz – Ezért érdemes felrakni az új Nvidia drivert

 

×