Minden geek álma teljesül a ’80-as években játszódó sorozat Terminátor-referenciájával, de mikor érkezhet a Netflixre az utolsó évad?

A 80-90-es évek legtökösebb akcióhőse közfelkiáltással egy nő, a Linda Hamilton alakította Sarah Connor. Most hivatalosan is elhangzott, hogy a színésznő csatlakozik a világszenzációvá duzzadt Stranger Things ötödik, utolsó évadjának szereplőgárdájához. A bejelentés mindenekelőtt azért meglepő – emlékeztet a GamesRadar, mert a sorozatot jegyző Duffer fivérek

korábban azt nyilatkozták, hogy az utolsó évadban már nem vezetnek be új karaktereket.

Hamilton legismertebb szerepe kétségkívül a Terminátor-franchise Sarah Connorja, akinek köszönhetően sci-fi ikon és minden geekek egyik istennője lett. Az alakítása tényleg ikonikusra sikerült: az első film még kissé elveszettebb csinibabájából a második, máig legjobbnak tartott filmre szálkásra gyúrt, maszkulin harcos lett, ezzel olyan kontrasztot törölt a nézők képébe, amit azóta se tudott senki utána csinálni.

A rettenthetetlen anya, aki bármit megtesz, hogy megvédje gyermekét, kétségtelenül a legemlékezetesebb szerepe, igaz Hamilton olyan további legendás franchise-okban is feltűnt, mint A kukorica gyermekei és a King Kong, de komoly sikert aratott a vulkánkitörés káoszát bemutató katasztrófafilmjével, a Dante poklával is. Az idősebb korára még karcosabb arcélekkel rendelkező, katonás Hamilton eddig főleg pozitív karaktereket alakított a mozivásznon, de lehet, hogy a Stranger Things kedvéért levetkőzi ezt az imázst, hogy gonosztevővé változzon a sorozatban. Ami azt illeti, a Stranger Thingsre rá is férne – legalább a végére – egy erős felnőtt női karakter, mert

szegény Winona Ryder minden, csak nem jó, és a történet gyakorlatilag egyetlen gyenge pontjaként sikerült több epizódot is a nézhetetlenség határára löknie.

Mivel a legutóbbi évad Papa című epizódjában (bocs, SPOILER) fontos negatív antagonisták lelték látványos halálukat (Dr. Martin Brenner és több kormánytisztviselő), az a legjobb tippünk, hogy Hamilton új belépőként a Tíziék ellen dolgozó emberi ellenfelek sorát bővíti, sőt, vezeti majd. Mivel Hawkinst legutóbb Vecna kiszabaduló birodalma fölött kettéhasadó, katasztrófa sújtotta övezetként láttuk, Sarah Connor egykori megformálója a városkába érkező, mindent eltussolni akaró hatóságok operációs vezetőjeként alkothat maradandót. De ez csak tipp. Viszont a színésznő kemény és erős megjelenésére ilyen karaktert felhúzni, szerintünk fenomenális húzás lenne, még a Duffer fivérektől is.

A válaszokra sajnos többet kell várni, mint reméltük:

Ezért csúszik a Stranger Things 5. évad és egy sor más tartalom

 

×