Sok játékkiadóval és fejlesztővel ellentétben az Insomniac Games nem csatlakozik az egyre hangosabb videojáték trendhez. Ez nem olyan jó hír.

Már azt hittük, hogy a régi-régi, jól ismert tendencia a videojátékok világában teljesen kihalt, pedig úgy tűnik, hogy a Steam, illetve egyre több fejlesztő és kiadó hozza vissza a játékdemókat. Ennek persze mindenki örül, hiszen így ingyen próbálhatjuk ki a játékokat, mielőtt megvennénk. A demózás szinte teljesen alap dolog volt a 2000-es években, aztán eltűnt. A dolog különösen a PC-s játékosoknak kedvez, hiszen így vásárlás nélkül nézhetjük meg, mennyire alkalmas a gépünk a játékok futtatására. Konzolon pedig egy esetleges csalódástól kíméljük meg magunkat.

Jó hír azonban, hogy a demózás kezd visszatérni, legutóbb például PS5-ön a Final Fantasy XVI-ot lehetett kipróbálni. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy

a Marvel’s Spider-Man 2-t nem próbálhatjuk ki a megjelenés előtt.

Nemrég az Insomniac Games a rajongók kérdésére a Twitteren jelentette be, hogy a Spider-Man 2 nem kap demo verziót.

Ennek ellenére talán még van remény. A hírek szerint ugyanis a PlayStation bizonyos játékok esetében kötelezően előírhatja a demókat a fejlesztőknek, amiket három hónappal a játék megjelenése után kell elérhetővé tenni. Ez reményt adhat azoknak, akik az AAA-s játék megvásárlása előtt szeretnék előtte kipróbálni. Erre azonban a megjelenés előtt nem, csak az után lesz lehetőség, ha egyáltalán lesz.

Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy a Spider-Man 2 elég ütős játék lesz, és ismerve az előző részt, valószínűleg sokaknak nincs szüksége demóra ahhoz, hogy tudja: érdemes megvenni. A játékban Peter és Miles is játszható karakter, ráadásul mindketten egyedi képességekkel rendelkeznek. A történetben Peter már alávetette magát a szimbióta negatív hatásának, Miles pedig próbálja megmenteni őt.

A Spider-Man 2 október 20-án jelenik meg, kizárólag PS5-re.

Ezt láttad?

Ez az 5 játék már biztosan jön az Xbox Game Passba júliusban

 

×