Brutális méret és képarány, meghökkentő felbontás, ultramagas képfrissítési gyakoriság és mindez mellé alig 0,03-as válaszidő jár.

Ez a Samsung Odyssey OLED G9, amivel a koreai gyártó az alapból káprázatos képminőséget is fel tudta javítani a G8 óta, hiszen az új monitor mélytanulásos algoritmussal automatikusan tovább finomítja az éppen futó tartalmat. Szó szerint az utolsó pixelig tökéletes, kellően fényerős és kontrasztos megjelenítést alkottak.

„A páratlan képminőségű Odyssey OLED G9 bevezetésével egy olyan nagy teljesítményű gaming monitort kínálunk, amellyel tovább emelhetjük a Samsung OLED gaming színvonalát”

idézi Hoon Chung üzletágvezető alelnököt a nuus. A címben egyébként nem túloztunk: a 49 hüvelykes (124,5 cm), ívelt monitor – főleg, ha enyhén magadra döntöd – olyan hatást kelt benned, mint Jónásban a cet. A PC Gamer tesztje alapján ez a szörnyeteg képes felfalni, de mivel lefoglal a látvány, észre sem veszed, hogy lenyel, szabadulni meg piszok nehéz tőle.

 

A G9 a gyártó első olyan monitora, ami már tudja a 32:9 képarányú DQHD képminőséget is, 5120 x 1440 képkockás felbontással. Klasszikusan azoknak a gamereknek készült, akiknek az igényeit ma is már csak két egymás mellé helyezett monitor képes kielégíteni. Azoknál viszont jó eséllyel magasabb képfrissítési frekvenciát (240 Hz) és válaszidőt (0,03 ms) is produkál. Az ultraszéles kijelző további előnye az AMD FreeSync™ Premium Pro és a Display HDR True Black 400 funkció, hogy még vegytisztább, egészen apró részleteiben is tökéletes képet kapj.

Igen, drága.

Az OLED technológia vitathatatlan előnyeit is tovább fokozó (még okostévé funkciókkal: rátölthető alkalmazásokkal önálló tévéként is működő) G9 hó végi szállítással előrendelhetővé vált a világ számos régiójában, de 2200 dollárt (kb. 750 ezer forintot) kell kicsengetni érte. Húzós.

Ez viszont nem, és nagyon jó buli lesz:

Idén is lesz gamer tábor! – Hűsölj a #SamsunGGamer Summer Campben!

 

×