Kétnapos üzemidő okostelefonon – ez egy régmúlt ködébe vesző álom, de most közelebb kerülhetsz hozzá egy remek praktikával.

A Google megláthatta a potenciált abban, hogy ha mással nem, a reméltnél hosszabb üzemidővel még ki lehet tűnni a tömegből, így az Android 14 Beta 3-mal újított egyet, hogy valamivel jobb legyen Android rendszert használni, mint korábban.

Forrás: Freepik

A harmadik béta különböző hibajavításokkal, új funkciókkal és kicsit más megjelenéssel érkezett meg a héten, és tartalmaz egy Akkumulátorkímélő üzemmódot, aminek engedélyezésével hosszabb üzemidőt lehet kisajtolni a mobilodból – szúrta ki a HVG. A bekapcsolással nem csak sötétebbre vált a kijelző, hanem

halványul a háttérkép, illetve leállnak, vagy korlátozottá válnak háttérben futó alkalmazások.

A funkciót persze nem kell külön, manuálisan kapcsolgatnod, amikor úgy gondolod, hogy spórolnál picit az akkuval, hiszen a működése automatikus. Van egyébként további lehetőséged is az akkumulátor kímélésére – ez az Extreme Battery Saver, ami még több funkciót kikapcsol, és csak a lényeges vagy alapvető listához adott alkalmazásokat engedi használni.

Ilyen lehetőségeket jósoltunk még az Android 14-hez:

Klónozás, jobb üzemidő és biztonság? – 6+1 újdonság, amit az Android 14 hoz el

 

×