A Rockstar stúdiójának kedvenc blökije távozott, akit a játékosok a Red Dead Redemption 2-ben ismerhettek meg.

Egészen szomorú hírt osztott meg a minap a Rockstar Games egy animátora, Jason Barnes: 13 éves korában rákos megbetegedésben elhunyt a Red Dead Redemption 2 sokak kedvenc kutyáját, Caint alakító barátságos eb, Einstein, aki a stúdió dolgozóinak mindennapjait is számtalanszor felvillanyozta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@heuristic_chef által megosztott bejegyzés

Az aranyos kutyusra Barnes talált rá egy menhelyen kölyökkorában, és nagyon hamar összebarátkoztak, így hamarosan egy takarosabb otthonra lelt a fejlesztőnél. Einstein akkor vált a RDR2-t készítő stúdió legkedvencebb négylábújává, amikor Barnest áthelyezték a Rockstar San Diegóból a New York-i irodájába, ahol annyira összehaverkodott a csapattal, hogy Ein sokszor még maga alá is csurrantott az izgalmában, mikor meglátta őket – főleg a játék operatőrét, Luke Howardot.

Mikor a gazdi aktívan bevonódott a RDR2 motion capture munkáiba, ahol a karakterek és az állatok mozgását rögzítették, akkor Cain mo-cap ruhájának tesztelését először Einnel csinálták. A próba alatt viszont annyira belejött színészkedésbe a kutyus, hogy a fejlesztők végül úgy döntöttek, inkább neki adják a teljes szerepet.

A játék emlékezetes történetébe aztán így csatlakozott be, amivel Ein örökre beírta magát az emlékezetünkbe is:

 Nyugodjék békében.

×