Egészen nagyszerű ötlettel állt elő egy fuvarozócég és a népszerű szimulátorjáték fejlesztői.

A Sony hamarosan moziba küldi a valós eseményeken alapuló Gran Turismo-filmet, amiben egy olyan fiatal autóversenyző történetét ismerhetjük meg, akit a népszerű versenyjátékon keresztül fedeztek fel. Valami nagyon hasonló történik most a fuvarozás világában is, egy amerikai cég ugyanis úgy döntött, hogy a világ egyik leghíresebb szimulátorjában kezd munkaerőtoborzásba.

A közelmúltban a Schneider National felkereste az Euro Truck Simulator és az American Truck Simulator játékokat is készítő cseh fejlesztőcsapatot azzal az ötlettel, hogy a szimulátorokon belül helyeznének el valódi álláshirdetéseket. Mivel ezt a stúdió is egy jó ötletnek tartotta, így igen hamar megszületett a megállapodás egy kísérleti együttműködésről, amely keretében a legfrissebb ATS-ben az utak mentén hirdetőtáblákon reklámozhassák az igazi állásajánlatokat.

Természetesen szó sincs arról, hogy a valódi tapasztalatot kiválthatja a lejátszott óraszám, de az a játékos, akinek meghozta a kedvét a virtuális kamionozás, és van is hozzá affinitása, azt hajlandóak önköltségen betanítani. Sőt, akinek nincs megfelelő – vagy egyáltalán – jogosítványa, annak a megszerzésében is minden segítséget megadnak.

Bár ez a toborzási akció egyelőre csak az amerikai munkavállalókat célozza, az SCS Software csapata külön megjegyezte a blogbejegyzésükben, hogy ha a kísérletük jól sül el, akkor hamarosan az Euro Truck Simulatorban is találkozhatunk hasonló ajánlatokkal, melyekkel valódi munkát találhatnak a szimulátorért rajongó játékosok.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Miért nincsenek kisgyerekek a GTA és a Red Dead játékokban?

 

×