Lezárult a VCT Masters Tokyo csoportköre, így látható az Agent pick rate-ek alapján, hogy négy karakter teljesen kiesett a profi metából.

Bizonyára a Valorantban neked is megvannak a kedvenc ügynökeid, ám ha valóban fontos neked az eredményesség vagy éppen, hogy mi az aktuális meta a profik körében, akkor érdemes tovább olvasnod. Ahogy sok más esport játéknak, úgy a Valorantnak is megvannak a hasznos és kevésbé hasznos karakterei a profik szcénában. Mivel jelenleg is zajlik a VCT Masters Tokyo, ami magyar kommentárral is nézhetsz az Unibet Magyarország támogatásával, jól látható, hogy néhány korábban népszerű ügynök már nem olyan erős, mint korábban.

A VCT 2023 Masters Tokyo meccseit magyar kommentárral nézheted a LeetEsport Twitch csatornáján, az Unibet Magyarország támogatásával.

Tegnap véget értek a csoportkörök, így a játékosok elég meccset játszottak ahhoz, hogy néhány érdekes statisztika is megjelenjen. A csoportkörben lejátszott 25 pálya közül

Yoru, Reyna, Chamber és Phoenix egyáltalán nem szerepelt a versenyen.

A legnagyobb változás az elmúlt évekhez képest az nem más, mint Chamber hiánya. A Sentinel egykor a teljes Valorant profi ökoszisztémát befolyásolta, és több versenyen is a legtöbbet választott ügynök volt. A 2022-es Valorant Champions versenyén Chambert a meccsek több mint 60%-ában választották.

Azonban a rengeteg nerf oda vezetett, hogy Chamber teljesen kiesett a profi metából. A csapatok úgy döntöttek, hogy Chamber-t vagy Killjoy-jal helyettesítik, akinek 2023-ban jelentősen megnőtt a pick-rate-je néhány buffnak köszönhetően, vagy egy másik classból származó ügynökkel, például Controllerrel vagy Duelisttel.

Yoru, Reyna és Phoenix hiánya annyira nem meglepő. A Duelist trió már jelenleg is a legkevésbé választott ügynökök közé tartozik az esportban. A The Spike szerint olyan erősebb választások jellemzőek, mint Jett, Raze és Neon. Azok a csapatok, amik általában off-meta pickeket próbálnának ki, mint Yoru és Reyna, vagy kiestek a versenyből, vagy még nem játszottak meccset.

Az említett ügynököknek persze még mindig van esélyük megmutatkozni, hiszen a VCT Masters Tokyo június 16-án folytatódik a rájátszással.

Íme a közelgő meccsek:

Ahogy említettük a meccseket a LeetEsport Twitch csatornáján követheted az Unibet Magyarország támogatásával.

Ez is érdekes:

Tombolnak a GTA felhasználók – egy csomó tartalmat kivettek a játékból

 

×