Az MCU ügyeletes Pókembere nincs meggyőződve róla, hogy az elvileg 2024-ben mozikba kerülő Spider-Man 4 valóban elkészül. Itt az oka.

Meghökkentő nyilatkozatot tett Tom Holland arról, hogy vajon lesz-e Pókember 4. mozifilm, ami azért elég durva úgy, hogy a filmet gyakorlatilag bejelentették, és az IMDb-lapja szerint 2024. július 12-én már mozikba is kellene kerülnie. Az Inverse-nek adott interjúban a színész azt mondta,

„hogy megvalósul-e vagy sem, ki tudja? Jelenleg jól áll, csak várnunk kell, és meglátjuk”.

A Pókember: Nincs hazaút folytatásáról szóló interjúban Holland azért fogalmaz ennyire tanácstalanul, mert jelenleg is zajlik az Amerikai Írószövetség sztrájkja, ami máris számtalan mozis és tévés produkció menetét hátráltatja. Mint korábban mi is megírtuk: a hollywoodi filmstúdiók nem tanultak a bő tíz évvel ezelőtti hasonló munkabeszüntetésből, amikor a forgatókönyvírók megbénították a teljes filmipart azzal, hogy egyszerűen összecsukták a laptopot. Jelenleg a minimálbér emelése, egy alap foglalkoztatási időszak meghatározása és a sikerdíj bevezetése szerepel a legfontosabb követelmények között, de a több mint egy hónapja tartó egyeztetések még nem hoztak eredményt.

Forrás: Marvel Studios

A helyzet az, hogy a Spider-Man 4. esetében talán nem „csak” csúszást, hanem a film halálát okozza a leállás.

Eddig számos Marvel-film és -sorozat, például a Deadpool 3 és a Daredevil esetében biztos, hogy csak késésről van szó, de a Born Againt például egyenesen törölték. Most úgy tűnik, hogy a Pókember 4 fejlesztése szintén veszélybe került, és még maga Tom Holland sem biztos benne, hogy a film egyáltalán megvalósul. A beszélgetésben megemlítette: nem kizárt, hogy átadja a stafétabotot Miles Morales karakterének, akiről a Sony megerősítette, hogy a rajzfilmek után élőszereplős feldolgozást is kap. Erről Holland azt mondta:

„megtiszteltetés lenne, ha Miles Morales-t én vezethetném be ebbe a világba. Hogy hogyan csinálnánk, nem tudom, de ha megadatik a lehetőség, azonnal belevágnék”.

A Pókember 4 sorsa tehát a levegőben lóg, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne bőven elég tartalom, ami a karakterhez kötődik: a Pókember: A pókverzumon át most megy a mozikban, és még idén megjelenik a Marvel’s Spider-Man 2 PlayStation 5 exkluzív.

Jól be is promózták a rajtját:

Ekkor indul a Marvel’s Spider-Man 2 előrendelése – brutális mennyiségű ajándékkal

 

×