Egy férfi a Legyen Ön is Milliomosban egy számunkra nagyon könnyű kérdést kapott a Pokémonról, de nem lett meg az 500 ezer dollár.

Nosztalgia-rovat következik. Bármennyire is furcsa, vannak olyanok a világon, akik számára egy-egy dolog a gamer, geek, filmek és animék világából nem olyan egyértelmű, mint számunkra. Vannak tehát olyan emberek, akik nem tudják, amit mi, bármennyire is alapvetőnek tűnik. Ez történt 1999-ben az egyik külföldi Legyen Ön is Milliomos adásban, ahol egy nagyon alap kérdést tettek fel, 500 ezer dollárért, ami mai árfolyamon kb. 170 millió forint. Nem sikerült válaszolni.

Az amerikai Legyen Ön is Milliomos egyik 1999-es epizódjában látható 500 000 dolláros kérdést garantálom, hogy tudni fogod.

Ahogy arról a LADbible beszámolt, Toby Moore a következő kérdést kapta:

„Az alábbiak közül melyik nem egy Pokémon neve?”

  • Jigglypuff
  • Frodó
  • Squirtle
  • Pikachu

Így van, minden idők három legismertebb Pokémonja és A Gyűrűk Ura főszereplője. Sajnos Moore-nak még a felező sem segített, ezért úgy döntött, hogy inkább megáll és elviszi a garantált 250 000 dollárt.

 

A YouTube-kommentelők a mai napig megdöbbenve látják, hogy nem tudott válaszolni a kérdésre:

  • „Ez az egyik legkönnyebb kérdés, amit valaha láttam. Vagy ennek a fickónak sosem volt gyerekkora?”
  • „Ez őrület, ez olyan rohadt egyszerű. Ez egy 500 dolláros kérdés”

Érdemes azonban észben tartani, hogy amikor ez az epizód adásba került, A Gyűrűk Ura filmek még nem léteztek – az első mozi csak 2001-ben jelent meg. Ráadásul a Pokémon is elég gyerekcipőben járt, még nem volt olyan népszerű, mint manapság. A Red and Blue 1998 végén jelent meg az Egyesült Államokban, tehát még nem volt olyan régen a piacon, amikor ez az adás lement. Hát, lehet, hogy ez a versenyző ma már szintén fogja a fejét.

Ez is érdekes:

Létrejött a „Tamagotchi Metaverse”, ahol a nevelt lények találkoznak

 

×