Lezárult a BLAST Premier Spring Final, ahol a Heroic újabb BLAST Premier trófeát szerzett. Íme minden, amit a záróeseményről tudni kell.

Ahogy korábban ígértük, 2023. június 7. és 11. között a világ legjobbjai csaptak össze a BLAST BLAST Premier Spring Final 2023 során, így az elmúlt napokban izgalmas esport meccseknek lehettünk tanúi az Unibet Magyarország Twitch csatornáján. Az Egyesült Államok fővárosában megrendezett tornán nyolc csapat versenyzett a 425 ezer dolláros összdíjazásért, valamint a BLAST Premier World Final 2023-as döntőbe jutás lehetőségéért.

Íme az eredmény: a Heroic második LAN-győzelmével és egy újabb BLAST-trófeával lett gazdagabb.

A trófea emeléséhez vezető út a dán erőgép számára zökkenőmentes volt, a tornán lejátszott tíz pályából mindössze kettőt veszítettek el. A csapat a nagydöntőben egy Major győzelemmel büszkélkedő Team Vitality-vel találkozott, ahol végül a Heroic 2-1-re nyert.

A tavaszi döntő győztese 200 000 dollárral lett gazdagabb és egy jeggyel a világdöntőre.

A nagydöntőben több nagy pillanat is történt. Jakob „jabbi” Nygaard megszerezte élete első HLTV MVP-jét, Casper „cadiaN” Møller pedig a torna MVP-je lett. A Team Vitality sztár awperje, Mathieu „ZywOo” Herbaut minden idők legrosszabb pályáját játszotta Vertigo-n, 0,66-os értékeléssel zárva a versenyt.

A Heroic trófeájának átvétele azt is jelenti, hogy a csapat biztosította helyét az év végén megrendezésre kerülő BLAST Premier World Finalban, csatlakozva a már kvalifikált Team Vitality és FaZe Clan csapatához.

Íme a döntő adás magyar kommentárral:

 

Íme a helyezések:

Helyezés Csapat Díjazás
1 Heroic $200,000
2 Vitality $85,000
3-4 G2 $40,000
Imperial
5-6 FaZe Clan $20,000
Complexity
7-8 Astralis $10,000

Mit gondolsz a Heroic győzelméről?

Ez is érdekes:

Erre se sokan számítottak: váratlanul bejelentettek egy új Xboxot

 

×