Az Xbox Games Showcase-től új játékok hosszú sorolását vártuk, de azt nem, hogy egy új hardver is szóba kerül. Aztán mindenki jól meglepődött.

Nyilvánvaló, hogy a legfontosabb dolog, amit az Xbox Games Showcase-től mindannyian várunk, az az, hogy sok-sok játékbejelentés érkezik, de ezúttal olyasmi történt, amire a bennfenteseken kívül senki sem számított: az Xbox főnöke, Phil Spencer egyszer csak közölte, hogy még idén megjelenik egy új és továbbfejlesztett Xbox Series S.

Remekül hangzik

lelkesedik a Gaming Bible, megjegyezve, hogy a karcsú Carbon Black névre keresztelt eszközön nem csak a külső új, sőt, a legnagyobb bónusza sem az, hanem a továbbfejlesztett tárhely. 512 GB helyett már 1TB-nyi játék tárolására lesz képes, ami zseniális (és időszerű) húzás, lévén optikai meghajtó nélküli, csak digitális tartalmakhoz használható konzolról van szó.

Forrás: Xbox

Bár szép és több játékot is tarthatunk rajta, mint a korábbi gépeken, forradalmi újítás azért nem történt, hiszen a Carbon Black teljesítménye gyakorlatilag azonos mostani társaival, így, ha eddig az ízlésedhez képest korlátozottabb teljesítmény tartott vissza az újgenerációs Xboxtól, akkor az új Series S sem billenti át a mérleg nyelvét. Azok számára viszont, akik kedvelik a márkát, álomszerű a konzol, hiszen végre több játék elfér rajta, ráadásul minden eddiginél jobban néz ki.

 

Szeptember 1-jén kerül a boltokba, és nem túl meglepő módon drágábban fogják adni, mint a mai, 512 GB-os testvérét. A Carbon Black Xbox Series S amerikai ára 349,99 dollár (120 ezer forint) lesz (viszonyításképpen: a meglévő modell ugyanott 299,99 dollár, vagyis 103 ezer forint), de erre az összegre itthon – a mindenféle adótartalmak és egyebek miatt – jó 10-30 százalékot rá kell számolni.

Már csak ezért sem lesz mindegy az új tárhely:

VÉGRE! – Itt vannak az új és olcsóbb külső Xbox SSD-k, de a magyarok megszívták

 

×