Nagyobb lehet a probléma, mint gondolták.

Úgy tűnik, hogy egyre komolyabb probléma kezd körvonalazódni a videókártyás szegmensben. Kifejezetten friss témáról beszélhetünk, hiszen az ügyet kirobbantó videó is mindössze két napos. Louis Rossman kétségkívül a DIY javítások nagy mestere, rengeteg videóval rendelkezik az otthoni fixek témájában, kikerülhetetlen név a YouTube-on.

 

Legyen szó Apple termékekről vagy bármilyen hardverről, megpróbál életet lehelni beléjük. Éppen ezért rengeteg ilyen egység mehet át a kezei alatt vagy kérhetnek tőle tanácsot ezekkel a hardverekkel kapcsolatban. Gyanús is lett neki, hogy a hozzá kerülő vagy a követői által bejelentett hibás Gigabyte kártyák nagy része azonos problémákkal rendelkezett. Más gyártó kártyáinál nem olvasható le hasonló mintázat, így egyértelműen a gyártóhoz köthető a probléma.

A Gigabyte nem cseréli ezeket a kártyákat!

A jelenség a rendelkezésre álló információk alapján az RTX 30 és 40 szériát érinti. A PCI interfészhez közel egyszerűen megreped, eltörik a PCB (nyomtatott áramkör, NYÁK) melynek köszönhetően a GPU képtelen adattovábbításra. Gyakorlatilag használhatatlanná válik az adott egység. Az érintett felhasználók egy része érvényesítette volna a garanciáját, ám a cég elutasította azt, hiszen fizikai jellegű problémáról beszélhetünk. Ez alap esetben elfogadható is lehetne, ám jól látható, hogy valamilyen tervezési hiányosságról beszélhetünk. lsős dokumentumok elérhetőek már a hibával és annak javításával kapcsolatban, ám a felhasználók 99%-a nem tudja ezt kivitelezni otthoni körülmények között.

Akkorát hazudott a ChatGPT egy műsorvezetőről, hogy az be is perelte érte

×