A fiatal tehetség súlyos depresszióban szenvedett.

19 éves korában váratlanul elhunyt Karel „Twisten” Ašenbrener, akit az esportért rajongók profi Valorant-játékosként ismerhettek meg. A fiatal cseh fiú tragikus halálhírét a csapata, a francia Team Vitality jelentette be.

„Megrendülve osztjuk meg veletek, hogy a Valorant játékosunk, Karel ‘Twisten’ Asenbrener tegnap este elhunyt” – állt a közleményben. „Mélységesen elszomorít minket ez a lesújtó veszteség, és első gondolataink és imáink a családjával és barátaival vannak ebben a nehéz időszakban.”

Bár Twisten nem olyan régen, 2020-ban csatlakozott be a profi esport világába, elég hamar nagy karriert futott be. A cseh tehetség a Valorantban jeleskedett, és mivel elég jól ment neki a játék, több szervezet is versenyzett a kegyeiért. Végül így került az egyik legnagyobb csapathoz, a Team Vitalityhez, amely színeiben olyan nívós versenyeken vett részt, mint a a Valorant Champions Tour, vagy az EMEA League.

Sajnos azonban a siker nem minden, Twisten ugyanis súlyos depresszióban szenvedett. A 19 éves fiú végül június 6-án egy utolsó tweetben elbúcsúzott a rajongóitól, mielőtt önkezével véget vetett volna az életének.

Nyugodjék békében.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

×