Sok évig építkeznek még az AM5 foglalatra.

Az AMD az utóbbi időszakban ismét turbó fokozatra kapcsolt. Éppen tegnap számolhattunk be arról, hogy az RX 6800 kártyát a 4060 Ti alá pozícionálták. Több nyers erőt és kétszer annyi VRAM-ot kínálnak, mint a konkurencia, cserébe azonban magasabb fogyasztással és a DLSS támogatás hiányával kell kalkulálnunk. Szerdára azonban az AMD Ryzen processzorok kerültek rivaldafénybe, ráadásul teljesen hivatalos diaképeknek köszönhetően.

A Meet The Expert webcast során az AMD néhány friss információt is megosztott a soron következő Ryzen processzorokról. A foglalatról magáról is szó esett, de az 8000-es széria is tartogat majd meglepetéseket a cég. Ráadásul ezúttal attól sem kell félnünk, hogy valótlan szivárgásról beszélhetünk, hiszen a vörös óriástól származnak ezek.

2026-ig nyugodtan építkezhetünk az AM5 foglalatra!

A diaképről több, érdemi információt is leolvashatunk:

  • A 2022-ben elstartoltatott AM5 foglalat egészen 2026-ig biztosan kap új egységeket. Reálisan nézve az utolsó AM5-ös szériával bőven ellehetünk akár 2028-ig is.
  • 2024-ben érkeznek majd a Ryzen 8000 szériás processzorok.
  • A Ryzen 8000 szériás processzorok friss Zen 5 magokat kapnak majd, a grafikus magok pedig a Navi 3.5 architektúrát hozzák magukkal. A feles érték azt jelenti, hogy ott akkora hatalmas ugrása nem kell számítanunk majd, ám az RDNA 3 magok teljesítménye is irigylésre méltó már sok esetben.

A kedvező fogyasztási értékek is megmaradnak, nem kell 300 wattos szörnyekre számítanunk. A játékosok 3D V-Cache változatokat is kapnak majd, így nem marad utód nélkül a gaming szegmens jelenlegi királya, a Ryzen 7 7800X3D.

Az AMD ismét árat nyesett – Durván megszorongatnák az Nvidia-t

×