Ezúttal az európai régió is érintett.

Az Nvidia pár nappal ezelőtt leplezte le az RTX 4060 Ti-t. A kártya hatékonysága figyelemre méltó, közel 100 wattal kevesebbel is beéri a 3070-hez képest, miközben a teljesítményük azonos. Az árcédula és a kevéske VRAM azonban sok felhasználó számára nem tette túl csalogatóvá az egységet.

Az európai MSRP árat 439 euróra lőtte be az Nvidia, ám néhány nap alatt már inkább a 419 eurós árcédula hódított a webáruházakban. Nincs könnyű dolga manapság annak, aki új videókártyát akar vásárolni. A cégek a mesterségesen megemelt árakra építettek, így úgy tűnhet, hogy gyakorlatilag egy helyben topog a piac. Az Nvidia is sokkal inkább az MI/AI fellendülésének köszönheti a nemrég publikált számait, mintsem a konzumer VGA eladásokból.

Az AMD le is csapott a lehetőségre!

Több nemzetközi, köztük akár a hazánkból is könnyen elérhető német oldalakon is jelentős áresést olvashattak le a felhasználók. Kiváló példa erre a fenti MSI Radeon RX 6800 kártya az MSI gyárából, mely a lélektani 400 eurós határ alá zuhant be. Ráadásul a legújabb Resident Evilt is megkapjuk a videókártyához ajándékba, így igazán kellemes dealről beszélhetünk.

Világosan leolvasható az is, hogy az RX 6800 erősebb a drágább 4060 Ti-nál, miközben VRAM-ból is dupla annyi mennyiséget kapunk. Az RTX 4060 Ti mellett így már „csak” a DLSS 3 támogatás és a mérhetően kevesebb fogyasztás szólhat. Egy biztos, továbbra sincs egyszerű dolga annak, aki manapság akar összerakni számítógépet új alkatrészekből.

Forrás: Videocardz

Ezek az appok jelszavakat vagy bankkártya-adatokat nyúlnak le – Azonnal töröld!

×