Az ukrán GSC Game World azután fordult a nyilvánossághoz, hogy hackerek újabb csomagot tettek fel a netre a Stalker 2-ből.

A Stalker 2: Heart of Chornobyl fejlesztése a háború miatt eddig sem volt zökkenőmentes. A gyártó GSC Game World munkatársainak szabályosan el kellett menekülniük az országból, míg másokat besoroztak közülük, sőt, volt, aki meg is halt a harcokban.

A hadviselés nem csak ukrán földön, hanem az online térben is aktív:

A GSC Game Worldtől korábban hatalmas mennyiségű adatot loptak el – valószínűleg orosz – hackerek, akik kb. másfél éve tűz alatt tartják és zsarolják a stúdiót. „Sajnos sikerült hozzáférniük és kompromittálniuk néhány kiszivárgott információnkat, amelyeket a játék különböző aspektusainak belső tesztelésére szántunk” – magyarázza az újabb netre került csomagról a GSC.

 

„Arra kérjük a stalkereinket és azokat, akik a jövőben szeretnének csatlakozni a Zone-hoz, hogy ne nézzék meg a kiszivárgott anyagot és ne is osszanak meg semmit a játékból!”

Bár a szóban forgó anyagok csak tesztelési célokat szolgálnak, és nem állnak készen a kiadásra, tönkretehetik a Zone önálló felfedezésének élményét – fűzték hozzá. A stúdió még márciusban osztotta meg, hogy akkor már egy éve támadás alatt állt, hiszen „folyamatos kibertámadásokkal” kell küzdenie, és a hackelés során készült képeket, illetve más fájlokat mindig ugyanaz a fiók osztja meg az orosz VK közösségi platformon.

Forrás: GSC Game World

Ettől viszont még nem biztos, hogy a támadók oroszok – jegyzi meg a PC Gamer, hiszen arra utaló jelek is vannak, hogy a fiókot nem az orosz tulajdonosa működteti, hanem valakik tőle is átvették annak irányítását. A GSC Game Worldöt érő támadások ettől függetlenül jó eséllyel köthetők az Ukrajnát lerohanó országhoz, hiszen korábban egy orosz streamer volt az, aki sértődöttségből osztott meg egy csomó adatot a Stalker 2: Heart of Chornobylból, nem sokkal azután, hogy a játékfejlesztők pénzgyűjtésbe kezdtek az ukrán honvédelem javára.

Egyébként így élik meg a fejlesztők a háborút:

Döbbenetes videón számolnak be a háborúról a S.T.A.L.K.E.R. 2 ukrajnai fejlesztői

 

×