2023-ban is visszatér Magyarország legnagyobb retro számítógép kiállítása.

Ragadd meg a hónaljánál a gyereket, pattanj autóra-buszra-vonatra az irányt pedig szigorúan Füle fele vedd, ahol június 24-25-én megrendezik az ország legnagyobb retro számítógép kiállítását. Idén 8. alkalommal tér vissza a Bacsis Retro Számítógép Kiállítás, amit ahogyan eddig, úgy most is akárki-bárki teljesen ingyenesen látogathat.

Orsovai Sándor szervező szerint az idei kiállítás lesz talán az eddigi legteljesebb, ahol amellett, hogy újra leseggelhetünk sokak gyerekkorát meghatározó kultikus és/vagy kevésbé ismert vasai elé, hogy újrázzuk a legkedvesebb játékokat, még egy csomó már-már muzeális értékeket képviselő kütyüt is megtekinthetünk.

Megnézhetjük például, hogy mely videokártyákon nem futott volna el biztosan a Crysis, hogy milyen alaplapot és hangkártyát vett a gamer 20-30 évvel ezelőtt, vagy hogy miként festettek a videojátékok fizikai kiadásai, amikor még léteztek. De múltidézhetünk a kiállított kőkori butafonokkal, ki lesz állítva egy igen impozáns PDA-gyűjtemény, pisloghatunk nagyokat a gázplazma kijelzős gépekre is (eskü, hogy létezett! nézd meg magad), de még egy sufni-tuning előadáson is szórakozhatunk, illetve, de nem utolsó sorban leülhetünk a gyerekekkel a régebbi játékkonzolok elébe is.

De nyilván nem beszélhetünk valamirevaló retro rendezvényről lan-party nélkül, így aki újra át szeretné élni, milyen a szembeszomszéd arcába grimaszolni miután kiosztottunk neki egy jóleső killt a Doomban, arra itt bizony bőven lesz majd lehetőség.

Szóval június 24-25. – szombat, szóval nincs kifogás!, Füle, Petőfi Sándor utca 12. Sportcsarnok. El sem tévesztheted. A leutazásban sajnos nem tudok segíteni, de Budapsetről akad közvetlen járat, amit a Déli Pályaudvaron lehet elcsípni. A rendezvény mindkét nap délelőtt 10 órától látogatható – szombaton este 8-ig, vasárnap pedig délután 6-ig bezárólag.

Ezt is érdemes elolvasnod:

7 kult-klasszikus retro játék, ami jobb, mint a legújabb AAA-s címek

 

×