Megjelent egy új szabadalom a Hasbrotól, ami szerint a NERF fegyverek VR-kontrollerként is képesek lesznek megállni a helyüket.

Előkerült egy bizonyíték arról, hogy a Hasbro NERF-fegyvereit hogyan lehet majd VR-játékrendszerek vezérlőiként használni. Ezek a játékok a 90-es évek eleje óta léteznek, a Hasbro több egyedi megjelenéssel és funkciókészlettel is gyártotta már őket, de ehhez hasonló ötlet eddig nem merült fel.

Forrás: NERF / Hasbro

A NERF még mindig népszerű a fiatal fiúk és a gyermeklelkű felnőttek körében. A legvérmesebb rajongók rendre módosítgatják is őket, hogy javítsák a teljesítményt vagy fejlesszék valahogyan a lövedékeket. Ami a videojátékokat illeti, egy sor NERF-kötődésű game jelent már meg, ami a játékok körül forgott. Ott van például a NERF Legends FPS, ami 2021-ben jelent meg, és gyakorlatilag minden jelentős platformra elérhető. Bár a fizikai játék rendületlenül sikeres, a Hasbro igyekszik fokozni az érdeklődést iránta. Ehhez olyan márkákkal is össze-összekapcsolja, mint a Minecraft, vagy a Halo.

De elérkezett az újabb nagy dobás ideje.

A játékfegyverek újabb generációi kontrollerként is használhatóak lesznek a virtuális és kiterjesztett valósággal rendelkező játékterében. Az új megoldást a GameRant szúrta ki, miután a Hasbro bejelentette azt az Amerikai Szabadalmi Hivatalnál. A látványtervek szerint AR/VR kiegészítő jelenik meg a NERF fegyverekhez, és ahogy elnézzük, a használatához nem feltétlenül lesz szükség új puskára.

Forrás: Hasbro

Az akár meglévő NERF eszközre illeszthető, pántos eszközt a ravasz elé kell befűzni, majd a felső nyerget – amibe várhatóan mobiltelefont lehet fogatni kijelző gyanánt – a sínre szorítjuk. A kompakt találmány ezzel a megoldással egyszerre lesz képes valós időben regisztrálni az elsütést, az irányzékot és a találatot; minden mást pedig a telefonra és a rajta futó játékszoftverre bíz.

A szabadalom leírása szerint az egyszerű, de nagyszerű technológia olyan kontrollerré varázsolja a NERF puskát, ami nem csak FPS-ekhez, hanem különböző sportjátékokhoz is használható lesz. A fegyverrel imitálhatjuk a kormánykerék mozdulatait a versenyzős játékokban, illetve tarthatjuk baseball, vagy teniszütőként, esetleg kardként. Tegyük hozzá: ez utóbbiak a földtől már kicsit elrugaszkodottabb elképzelések, viszont életszerűek lehetnek, mondjuk a NERF-kiegészítő továbbfejlesztett változataiban.

Ezek sima kontrollerről vezérelve is aratnak:

Ezek a Warzone 2.0 legjobb SMG fegyverei a Reloaded után – Íme a daragépek listája

 

×