Itt az alkalom EA-nek, hogy lezárja a Battlefield 2042 kínos szálait, és nyugodtan készülhessen a következő játék megjelenésére.

A Redditen jelent meg az információ, hogy az Epic Games Store-ban megjelent a Battlefield 2042 Elite Edition, sőt, a már meg is vásárolhatod vagy kívánságlistára teheted (illetve náluk speciel 5% vissza is jár a vásárlásod után, később felhasználható kredit formájában). Érdekes , hogy bár a Battlefield 2042 elérhető a Valve közkedvelt platformján, a Steamen, a Battlefield 2042 Elite Edition egyelőre nem jelent meg.

Az Epicen közzétett lista alapján az Elite Edition az eredeti játékon felül olyan kiegészítéseket tartalmaz, mint az 1-4 évadok összes újonnan bevezetett specialistája, fegyvere és járműve, plusz jár hozzá a „Lost World” Epic Cosmetic Bundle (Epic “Forsaken” Rao Specialist Set, Epic “Starved Vulture” Vehicle Skin, Epic “Banisher” Weapon Skin). Az EA saját weboldala is közölte, hogy már elérhető az Elite Upgrade (amit 30 euróért lehet hozzácsapni az eredeti játékhoz), és a hírforrásoktól függetlenül a GameRanx utánanézett, hogy Xbox, valamint PlayStation platformra szintén megérkezett-e az Elite Edition.

A válasz: igen.

Bár a Battlefield 2042 minden volt, csak nem körbe ünnepelt játék, az EA és a DICE elismerést érdemel, amiért, ha lassan is, de idővel gondoskodott a game javításáról és folyamatos frissítéséről, egészen addig, amíg el nem érte a játékosok és maguk a fejlesztők által kívánt színvonalat.

A Battlefield 2042 Elite Edition sorsa egyelőre kérdéses: fennáll a veszélye annak, hogy a radar alá kerül, de a Battlefield-rajongók számára, akik csalódtak az első kiadásban, jóvátételnek vehetik. De vajon az EA a jövőben is kiadja-e a Battlefield 2042 DLC-it? A vállalat nem teljesen egyértelmű ezzel kapcsolatban, de lenne értelme itt és most megállni, mert az Elite Edition méltó lezárása lenne a játéknak, amit követhetne lassan egy teljesen másik a sorozatban. Ez illeszkedne az EA vezérigazgatójának, Andrew Wilsonnak a közelmúltban tett kijelentéseihez is, miszerint az új Battlefield már javában készül, és a vállalat szeretné felfrissíteni vele a franchise-t.

Csak nehogy az is ezek közé kerüljön:

10 játék, amit nagyon vártunk, de aztán hatalmasat csalódtunk

 

×