Nem tudjuk őket hibáztatni.

A hét igazán izgalmas volt a videókártyák rajongóinak vagy az új PC-re vágyó játékosoknak. Az AMD és az Nvidia is új egységeket mutatott be, melyek hazánkban is 200 és 150 ezer forint alatt startolhatnak. Kedden a 8GB-os Nvidia RTX 4060 Ti, míg szerdán a szintén 8GB-os, de egy kategóriával lejjebb pozícionált AMD Radeon RX 7600 nyers erejét vehettük szemügyre.

Ha önmagukba nézzük a kártyákat, akkor nem rossz hardverek, ám nem ezek lesznek a 2023-as sikertermékei. A 4060 Ti sokak számára elfogadhatatlan 200 ezer forint környékén 8GB memóriával, míg az RX 7600 helyett jobb választásnak bizonyulhat, a régebbi, de olcsóbb RX 6650. Úgy tűnik, hogy a felhasználók kezdik megelégelni az óriások játszmáját, ez bizony az eladási adatokon is meglátszódik majd.

A „szerencsés” vásárló

Japán egyik legnépszerűbb áruházában egyetlen egy ember szaladt RTX 4060 Ti-t venni!

A GDM Crew Tokió Akihabara negyedét pásztázza, hogy minél frissebb információkkal szolgálhassanak a nemzetközi követőiknek. Ezúttal az egyik legnépszerűbb számítógépes bolt került középpontba az RTX 4060 Ti megjelenésének kapcsán, ám nem volt túl izgalmas az éjszaka. Az már alapból gyanús lehetett, hogy a korábbi szokásoktól eltérően nem az összes, hanem csak két bolt nyitott ki az esti órákban a népszerű bevásárlónegyedben.

Valószínűleg sejtették a szomorú valóságot: egyetlen egy ember bukkant fel megvásárolni az Nvidia újdonságát. Japánban közel 70 ezer jent (~500 dollárt) kérnek el a 4060 Ti-ért, mely 100 dollárral több, mint az Nvidia hivatalos MSRP ára. Ilyen kereslet mellett „sajnos” előbb-utóbb kénytelenek lesznek árat csökkenteni az óriáscégek, a német webáruházakban már el is kezdődött az akciózás.

Forrás: Videocardz

Így nem maradsz le semmiről – Ezek a Warzone 2 ajánlott hangbeállításai

 

 

×