Sokan várták már a PSP feltámadását, a Project Q azonban nagyon sokakat le fog lombozni.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Insider Gaming híresen hírhedt bennfentesének, Tom Hendersonnak újfent igaza volt. A Sony az őrületes sikerű PSP, és a nagyot bukott PS Vita után valóban egy újabb kézikonzolon dolgozik, amit a május 24-i PlayStation Showcase részeként hivatalosan is lelepleztek.

Az újabb kütyü pontosan olyan, amilyennek Henderson leírta azt: nem teljesen egy önálló kézikonzol lesz, mint amilyen a Nintendo Switch Lite, esetleg a Steam Deck vagy a ROG Ally, hanem sokkal inkább egy folyamatos internetkapcsolatot igénylő PS5 kiegészítő. A nevenincs, Project Q-ként bemutatott marokgép ugyanis önmagában használhatatlan.

Ahhoz, hogy tudjunk rajta játszani, szükségünk lesz egy PS5-re. Az új masina kizárólag így, a Remote Play-en keresztül lesz képes a játékok futtatására, tehát a belső háttértárra alap multimédiás alkalmazásokon túl (de ez sem biztos) nem fogunk tudni letölteni szinte semmit. Valószínű viszont, hogy a megújult PS Plus szolgáltatás játékstreamingjét is támogatni fogja, azaz egy előfizetéssel kibekkelhető a PS5, de erről egyelőre még semmit sem tudni.

Mindez egyébként már a tervezett kinézetéről is messze lerí: a „PSP utódja” ugyanis mindennemű kreativitást nélkülözve pont úgy néz ki, mint egy félbevágott DualSense közé beillesztett tablet. A kijelző amúgy nem kicsi, 8 inches, viszont csak 1080p-s HD-ra képes, míg a kontrollerrész az összes DualSense funkcióval rendelkezik – kiváltképp a haptikus visszacsatolással és az adaptív ravaszokkal.

Egyelőre ennyit árult el a szerkezetről Jim Ryan, a PlayStation részleg vezetője a PS Showcase eseményen, ám ha hihetünk az ígéretének, akkor hamarosan még többet meg fogunk tudni róla.

Ezt is érdemes elolvasnod:

10 játék, amit nagyon vártunk, de aztán hatalmasat csalódtunk

 

×