A nyírmártonfalvai lombkoronasétány így is Európa hírű, de még mindig tele van lehetőséggel: most éppen videojáték készült belőle.

A humoros politikai kritika kvintesszenciája eredményezte, emlékezetes és élvezetes, szóval kalapemelés a fejlesztő előtt, aki videojáték formájában is megalkotta Magyarország mára legkínosabb nevezetességét, a Nyírmártonfalván, egy tarra vágott terület közepén felépített lombkoronasétányt. A villámgyorsan összerakott, ezért nyilván egyszerűbb grafikával megáldott játék elérhető online, teljesen ingyen – vette észre a GameStar.

Forrás: GameStar

Kizártnak tartjuk, hogy nem ismered a sztorit, de ha mégis egy kő alatt töltötted az elmúlt pár hetet, itt gyorsan összefoglaljuk, miről is van szó. A faépítményt a valóságban kb. 50 millió forint uniós pályázati pénzből emelte a nyírmártonfalvai önkormányzat, mondván, jelentős turisztikai pontjává válhat a településnek. Ez sikerült, de nem egészen a szándékuk szerint, hanem csak azután, hogy Hadházy Ákos honatya fotóriportban leplezte le: a lombkoronasétányt olyan helyszínen húzták fel, ahol minden van, csak lomb nincs, hiszen a korábban ott sorakozó fákat az utolsó szálig kivágták. Hogy teljes legyen a közröhej, a legfrissebb hírek szerint azóta vadkender sarjad a faépítmény alatt.

Forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldala

A védhetetlent körömszakadtáig védő Filemon Mihály polgármester és Hadházy, meg egy ország közvéleményének harca olyan cirkusz, amit tényleg ritkán látni,

de amit egy játékfejlesztő művelt a témával, az több mint óriási!

A kreatív alkotó digitálisan felépítette a nyírmártonfalvai lombkoronasétány méretarányos mását, majd a valós helyszínnek megfelelően játszótéri elemekkel és padokkal övezve egy szépen tarra vágott rétből lett kannabiszültetvény közepére helyezte. A csodás FPS-ben kapsz a kezedbe egy gépkarabélyt, amivel meg kell védened magad a váratlan helyekről rád törő – és meglehetősen gyors – démonokkal szemben. Az irányítás a shooterektől megszokott módon a W, A, S, D billentyűkkel történik, ugrani a space-szel tudsz, elsütő gomb: bal klikk.

Jó mulatást!

Nem ez az első – és reméljük, nem is az utolsó – magyar közéleti gaming remekmű:

Itt a verekedős játék, amiben magyar politikusokkal harcolhatsz!

 

×