A DC sem akar lemaradni a Marvel mögött: új filmhez új LEGO készlet dukál. Limitált szériás, eddig talán sosem látott Batman téma lesz.

A Warners Bros. következő nagyszabású filmje, a The Flash június 16-án kerül a mozikba, és a hozzá tartozó LEGO szett éppen időben érkezik a köpenyes lovag rajongóinak. A klasszikus, 1992-ben bemutatott Batman visszatér című film alapján készült részletes LEGO készlet Batman barlangját jeleníti meg, működő lámpákkal, mozgó alkatrészekkel, batarang szekrénnyel és persze a Batmobillal – sorolja a Yanko Design. A kipufogóhoz olyan lángelem van erősítve, ami az autó mozgása közben forog, de vannak benne tárcsával aktiválható, felugró gépfegyverek és kéziszerszámok is, a Batman figura pedig remekül passzol a vezetőülésbe, még akkor is, amikor felölti a köpenyt.

A 3981 darabos limitált kiadású „Batman Returns” Batcave Shadow Box – amikor teljesen fel van építve – 50 centi széles és 28 cm magas.

Forrás: LEGO

Ez a részletes LEGO készlet az egyik legnagyobb, amit a vállalat Batman témában valaha is kiadott, és biztosan a 2023-ban eddig megjelent legnagyobb szett is egyben. A kibontakozó dizájn, ami a Batcave belsejét mutatja be, pompásan fog mutatni a nappali polcán, főleg az összecsukott állapotban kibontakozó klasszikus Batman-emblémával.

Forrás: LEGO

A diorámában néhány vadonatúj minifigura is szerepel, köztük a Macskanő, Pingvin, Alfred Pennyworth, Christopher Walken – mint Max Shreck és nyilván Bruce Wayne. A készlet minden mozgatható eleme hátulról vezérelhető, így mintha magától nyílna a denevérruhás páncélterem, miközben olyan mozgások is kivitelezhetők, mint a szék elforgatása, a számítógép képernyőjének kapcsolgatása vagy a szerszámtároló zárása.

Hogy a LEGO szett vonzereje teljes legyen, van egy üvegtégla is, ami megvilágítja a köpenyes keresztes lovag ruháját, amikor a felvonóhidat leeresztik.

 

A LEGO szettet egyértelműen a klasszikus filmből a The Flash moziba is becsöppenő Michael Keaton Batmanja és az ott látott Batcave ihlette. A LEGO VIP-k számára a Batman Shadowbox szett június 4-én érkezik, míg a többiek pár nappal később, június 8-án vehetik kézbe.

A LEGO születésének sztorija talán izgalmasabb Batman történeténél is:

Szerencsétlenségek sora vezetett a LEGO feltalálásához – és azt tudod, mit jelent dánul?

 

×