Izgalmas információk jutottak a bejelentés előtti hétre.

Az elmúlt hetek információi alapján sejthetjük, hogy napokon belül debütálhat a 8GB-os RTX 4060 Ti. Ráadásul AMD oldalról egyelőre nem kap ellenfelet. A szintén május végén érkező RX 7600 egy kategóriával lejjebb érkezik, mind árban, mind pedig nyers teljesítményben. A pletykák azt is valószínűsítik, hogy később egy több VRAM-mal ellátott 4060 Ti is debütálhat, ám erre nyár közepéig kell majd várnunk.

Amikor azt hihettük, hogy a leleplezésig már friss adatokat nem is kapunk, akkor rengeteg kritikus információ is befutott. A szivárgásokért ezúttal is a méltán népszerű MEGAsizeGPU és a Videocardz felelős, akik az elmúlt időszakban nem igazán hibáztak.

Nézzük is, hogy mit tud majd az RTX 4060 Ti!

Az RTX 4060 Ti 8GB-os változata 400 dolláron, míg a 16GB-os változat 500 dolláron kezdhet majd. Ez 136 és 171 ezer forintot takar nyersen átszámítva. A valós árak Magyarországon a gyenge forint és a 27%-os áfa miatt jóval magasabbak is lehetnek majd. Egy 160 és 195 ezer forint körüli árazás tűnik itthon reálisnak, az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján.

Szerdán egy friss, ropogós Geekbench mérés is befutott. Nyers CUDA teljesítményben 146170-es pontszámot ért el az RTX 4060 Ti. Ez közel 10%-kal több, mint amit a legjobb RTX 3060 Ti modell el tudott érni, ám szerencsére egy részletesebb táblázat is a rendelkezésünkre áll:

Ez alapján 6 TFLOPS teljesítménytöbbletre számíthatunk a 3060 Ti és a 4060 Ti között, miközben az RT teljesítmény fényévekkel jobb lesz és a fogyasztás is sokkal barátságosabb maradhat. Nyers számításban tehát nem biztos hogy hatalmas lesz az ugrás minden esetben, de az AV1 codec vagy épp a DLSS 3 támogatása és a jobb RT képességek sokaknál az újabb generáció felé billentheti majd a mérleget.

Forrás: Videocardz

Kifejezetten olcsó lehet az új AMD kártya – Egy kanadai webshop árulkodott

 

×