Olyat mondtak a Grand Theft Auto VI fejlesztői, amiből végre világos képet kapunk a világ talán legvártabb játékának megjelenéséről.

Bár a gamerekre nem jellemző, hogy éppen az üzleti híreket követnék árgus szemmel (pedig nem árt), vannak alkalmak, amikor az unalmasnak gondolt negyedéves pénzügyi vagy befektetői riportok árulkodnak (nem kicsit, NAGYON) olyan várt game-ek megjelenéséről, mint például a GTA VI. A Rockstar Gamest birtokló Take-Two Interactive pont a minap tartott üzleti beszámolót, amelyen

szóba hozták a GTA VI fejlesztését is, mondván „minden rendben megy”.

Illusztráció: 12th Hour

Oké, ilyet már hallottunk nem egyszer (hanem eddig kétszer), és ebben még nincs megjelölve időablak arra, hogy a franchise következő nagy dobása – ami több mint tíz évvel követi a világ legsikeresebb játékaként elkönyvelt előző részt – mikor jelenhet meg.

DE,

a Take-Two – mivel a pénzügyi hírekkel muszáj üzenni a következő év miatt ilyentájt már fészkelődő befektetőknek – kénytelen volt árulkodni arról, hogy jövőre milyen címek megjelenésével szeretné fokozni a cég növekedését. Nos, a vállalat azt ígérte, hogy „több hatalmas jelentőségű cím fog megjelenni a 2025-ös üzleti évben”.

Mit jelent ez?

Mint köztudott, az üzleti, avagy fiskális évek nem egyenlőek a naptári évvel, tehát nem január 1-től december 31-ig tartanak, hanem egyik év tavaszától a következő év tavaszáig. Magyarán: a 2025-ös fiskális év már 2024 áprilisában kezdetét veszi, így a bejelentéssel a vállalat egyértelművé tette, hogy a GTA VI – naptár szerint – már jövőre megjelenhet, de legkésőbb 2025 elején biztosan a piacon landol.

Forrás: INTER / YouTube

A PC Gamer kiszúrta a riportban azt is, hogy a Take-Two Interactive a „hatalmas jelentőségű játékokhoz” teljesen új szabványokat és a 2025-ös fiskális évre 8, azaz NYOLC milliárd dolláros (2736 milliárd forintos) bevételt jósolt. Ez akkora mértékben haladja meg a cég (tavaly áprilisban indult) 2023-as üzleti évének forgalmát (ami 5,3 milliárd dollár lett), hogy ilyet csak egy ormótlanul nagy bevételrobbanást jelentő játék birtokában lehet ígérni. Mivel a másik ismert címük arra az üzleti évre a BioShock alkotójának újdonsága, a Judas lesz (ami nem része sikeres franchise-nak), nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a vállalat melyik nagy címétől várja bevételei brutális megemelkedését.

Ha legalább így fog kinézni, egy szavunk se lehet:

Eldobod az agyad: a fanok beelőzték a Rockstart és 12 órás előzetest készítettek a GTA VI-hoz

 

×