Többszöri (és ez legalább kettő) halasztás után végleges megjelenési dátumot kaphatott az Ubisoft új Assassin’s Creed játéka.

Nyugodtan hátra dőlve kijelenthetjük, hogy ha valami gubanc támadna a végén és némi csúszás újra befigyelne, akkor is még ebben az évben alászállhatunk a középkori Bagdad legmélyebb bugyraiba az Assassin’s Creed Mirage-ban. A hivatalos közlemények is erről az évről szólnak, de most az eddig stabil szivárogtatónak bizonyult adatbányász, J0nathan

egész konkrét dátumot dobott be a köztudatba.

Forrás: Ubisoft

A leaker a VGC szerint hozzátette: ahhoz képest, amit megtudott, legfeljebb pár héttel tolhatják tovább az eddig kétszer halasztott RPG megjelenését. Mint ismert, eredetileg 2022-ben jelent volna meg, de a stúdió nem volt elégedett a játék állapotával, így inkább a csúszás mellett döntött (ami általában dühítő a játékosoknak, de mindig jót tesz a game kidolgozottságának).

 

Sokáig maga a cím és a korszak, illetve a helyszín sem volt nyilvános, viszont a szivárogtatások után az Ubisoft kisvártatva mindig megadta magát, és inkább kiadta a hivatalos infót. Arra számítunk, hogy most a premierdátummal is így lesz. A kilencedik Assassin’s Creed a 9. századi Közel-Keletre, Irak fővárosába hív, az előzetesek alapján eddig sosem látott látványvilágú kalandozásra. A megjelenés a friss szivárogtatás szerint 2023. október 12-én lesz.

Addig a sorozat legutóbbi játékában is bőven van mit felfedezni:

Egy kis Gyűrűk Ura utalás került az Assassin’s Creed Valhallába

 

×