Igazi sasszemű játékosok kiszúrták, hogy az Assassin’s Creed Valhalla bizony Gyűrűk Ura easter egget tartalmaz.

Az Assassin’s Creed Valhalla megjelenése után máris igen sikeres címnek mondható a sorozatban. A kritikusoktól igen jó értékelést kapott, sőt: a legjobban fogyó Ubisoft PC-játék lett. Arról nem is beszélve, hogy eladások tekintetében sok év után először a Call of Duty-t is megelőzte. Ez tehát azt jelenti, hogy sokan pörgetik a játékot, egyesek pedig a felfedezés során érdekes dologra bukkannak.

Íme a Gyűrük Ura easter egg a Valhallában.

Természetesen, ahogy minden AC játékban, a Valhallában is rengeteg helyszínt, épületet találunk, ami a valóságban is ismert. Ezt már megszoktunk, ám talán senki nem számított Gyűrűk Ura utalásra. Gloucesterbe utazva mi magunk is megtalálhatjuk. Az egyik növényzettel borított épület ugyanis tartalmaz egy különös jegyzetet, amelyhez egy gyűrű tartozik. A szöveg így hangzik:

Egy apró emberke megkért, hogy alakítsam az ajtót kisebbre, mivel hívatlan vendégeit kívül akarja tartani. A tavaly őszi druida balhé után meg is értem.”

Úgy tűnik, hogy az üzenet írója nem más, mint Zsákos Bolbó. A szóban forgó druida pedig Gandalf lehet, a balhé pedig arra utal, ami a Hibbit című filmben történt. Az Eurogamer újságírója, Emma Kent szerint ez arra utal, hogy J.R.R. Tolkien 1929-ben meglátogatta a Gloucestershire-i Lydney Parkot.

Persze nem ez az első eset, hogy az AC és a Gyűrűk Ura világa ütközik. 2017-ben a Middle-earth: Shadow of War játékosai kaptak egy achievementet, ami az Assassinek hitvallására utal. Ezek kívül persze rengeteg más easter egg is felfedezhető a Valhallában. Londonban például egy olyan kabint is fel lehet fedezni, ami a Harry Potterre utal.

Úgy tűnik, ez a játék mindenki számára tartalmat érdekességeket. Neked már megvan?

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×