Mindenki letöltheti és akár iPadon is használhatja a hiperrealisztikus alkotó eszközt, ami egy csomó frissítést is kapott.

Bárki letöltheti és használhatja a hiperrealisztikus digitális környezeteket és objektumokat építő Unreal Engine 5 legújabb verzióját, benne egy sor újítással – osztotta meg a gyártó Epic Games hivatalos közleményére hivatkozva a PC World.

Az 5.2-es verziószámú motor olyan elemekkel bővült, mint a Substrate árnyékoló eszköz támogatása, ami az anyagok megjelenítésének új módja: nagyobb kontrollt biztosít például az objektumok megjelenése és érzékeltetése felett. Szintén újdonság az ún. Procedural Content Generation, ami lehetőséget biztosít a művészeknek és tervezőknek a gyors, iteratív eszközök, például épületek vagy biomok generálására, illetve akár egész világok létrehozására.

Érdemes kiemelni, hogy ebben a verzióban már iPad appos, érintőkijelzős toolset is akad.

Az Unreal Engine 5.2 horror mennyiségű újdonságait tételesen felsorolják a letöltő oldalon, ahonnan, még egyszer: ingyen kaphatod le a csomagot, de mi a helyedben azért csekkolnánk előbb a szoftver eszközigényeit. Amúgy van hozzá egy remek bemutató videó is, hogy mi mindent alkothatsz az új motorral:

 

Itt meg egy újabb bizonyíték arra, hogy nagyban játszva mit lehet létrehozni vele:

Ilyen gyönyörű játék még nem készült Unreal Engine 5-tel se – ráadásul nyílt világú MMO lesz

 

×