Az Insider verzió árulkodott.

Nem titok, hogy a Microsoft az elmúlt időszakban erőteljesen kísérletezik a Windowsba épített reklámok implementálásával. Egy ideje már akár a telepítés során felajánlja a Microsoft több szolgáltatását a telepítő, de később is beleszaladhatunk egy-egy OneDrive vagy épp 365 hirdetésbe. Felmerült már a Windows Intéző bevetése is, ám egyelőre ezt még nem valósította meg az óriáscég.

Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan egy újabb felületen is felbukkanhatnak a különféle promóciók. Erre Albacore hívta fel a Windows felhasználók figyelmét. Rendszeresen figyeli a Windows Insider kiadásait, hogy elsők között számolhasson be az operációs rendszert érintő változásokról.

Hamarosan a Gépházba is megérkezhetnek a hirdetések!

A Gépház gyakorlatilag a frissebb Windows rendszerek megújított vezérlőpultja, bár a régi felület sem tűnt el teljesen a mai napig. A rendelkezésre álló információk alapján szinte az összes almenüben találkozhatunk valamilyen szintű beépített reklámmal. Legyen szó akár a felhasználói fiókokat menedzselő fülről vagy épp a „Home” felületről.

Természetesen az éles rendszerbe történő átemelés nem biztos, hogy megtörténik, ám világosan látható, hogy mi a Microsoft terve a jövőre nézve. A Windows-eladások jó esetben egyszer tömik meg a vállalat zsebét, ám az előfizetésekkel további, stabil bevételekre tehetne szert a Microsoft. A felhasználói visszajelzések azonban rendre negatívak, így remélhetőleg tiszteletben tartja ezeket a cég.

Forrás: HVG

Használt videókártyát akart venni – Nagy meglepetés várta a kibontás után

 

×