A milliárdos üzletembert az elmúlt hónapokban számtalan kritika érte a Twitter körüli munkája miatt.

A világ egyik leggazdagabb embere, Elon Musk több hónapig tartó huzavonát követően tavaly októberben vette meg a Twittert, amiért nem kevesebb, mint 44 milliárd dollárt kellett kifizetnie. Már a tulajdonosváltás módja, illetve az azt követő hatalmas fejetlenség sem vetített előre sok jót a közösségi média jövőjével kapcsolatban, amit aztán a későbbi nagy port kavaró intézkedések, változtatások és újítások még tovább fokoztak, melyeket a legtöbben Musk hozzá nem értő ámokfutásának tartanak.

De nem csak a Twitter egyes felhasználóinak nem tetszett, ami a közösségi oldal körül történik, hanem a Tesla befektetőinek sem, akik több ízben is élesen kritizálták a milliárdost. Szerintük ugyanis Musk twitteres munkája nem csak rossz fényben tünteti fel saját magát, de úgy is érzik, hogy emiatt nem fordít elég figyelmet azokra a feladatokra és cégeire, melyeknek a pénzükkel szavaztak bizalmat.

Musk ezeket a kritikákat és észrevételeket úgy tűnik meghallotta, és miután több hónappal ezelőtt megszavaztatta a közösséggel a leköszönését, most el is kezdi megvalósítani azt. A milliárdos a minap egy tweetben jelentette be a lemondását a közösségi média éléről, és azt is elárulta, hogy már megtalálta az új vezetőt a megüresedő helyére, aki 6 héten belül váltja őt.

A hölgy személyét egyelőre még nem leplezte le, de több amerikai forrás is úgy tudja, hogy az NBCUniversal hirdetési és kapcsolati vezetője, Linda Yaccarino lehet a Twitter új CEO-ja. Ugyanakkor Musk továbbra is a Twitter (amit időközben átnevezett X-re) egyik legmagasabb vezetője-ügyvezetője és műszaki vezetője marad, de az operatív, mindennapi működésbe már nem vesz részt.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ez a játéktörténelmi IGAZ vagy HAMIS olyan nehéz, hogy senkinek sem sikerül hibátlanra

 

×