A YouTube-sztár PewDiePie rejtélyes módon Twitch-tiltást kapott, annak ellenére, hogy nem is közvetített élőben a platformon.

Váratlan és meglepő dolog történt: PewDiePie Twitch-fiókját május 8-án bannolták. A cikk írásának pillanatában egyelőre nem lehet tudni, hogy miért kapott bannt az ismert Youtuber. PewDiePie elsősorban a YouTube-ról ismert, szóval nem éppen Twitch-streamerként tartják számon. Sőt, a svéd sztárból lett japán-lakos látszólag már jó ideje nem jelent meg élőben a Twitch-en.

Twitch-fiókjának néhány héttel ezelőtti, március 21-i felbukkanását követően sokan azt hitték, hogy fiókját feltörték. Ezt valószínűleg azért gondolták, mert a csatornán élőben mentek régi videók, sőt előzetesek is, gyakorlatilag végtelenítve. PewDiePie azonban egyszer sem szerepelt élőben.

Aztán kiderült, hogy a csatorna irányítását a CoPilotMedia vette át.

PewDiePie Twitch csatornájának chatjében elhelyezett üzenet szerint a régi videók áradata egyfajta tesztüzem, amit a CoPilot Media végzett. Utóbbi egy tartalom-monetizálással foglalkozó cég, akik segítségével PewDiePie pénzt szeretne szerezni a Twitch segítségével, régi videók újraközvetítésével.

 

Úgy tűnik azonban, hogy ez az innováció nem tetszett a platform vezetőinek. PewDiePie Twitch-csatornáját mostanra teljesen eltávolították, talán az újraosztott tartalomban szereplő dolgok, vagy valami egészen más miatt. Mivel azonban PewDiePie sokkal inkább a YouTube-ra koncentrál, és első gyermeke is úton van, a Twitch-en kialakult helyzet megoldása valószínűleg nem élvez prioritást nála.

Ezt láttad már?

Még nagyobb a NAGY cápa – megjött a Meg 2 előzetese, amiben egy T-Rex is pórul jár

 

×