A vitatott írónő, J. K. Rowling annak ellenére, hogy sokan bojkottálnák, hatalmasat fog kaszálni a nemrég bejelentett Harry Potter sorozat miatt.

Ha esetleg lemaradtál volna róla, a múlt hónapban az HBO bejelentette, hogy új Harry Potter sorozat készül, aminek minden egyes évada egy-egy könyvet dolgoz fel. Nem kellett sok idő, hogy az emberek azt találgassák: kik alakítják majd a főszeplőket. A Max (HBO Max) új sorozata a remények szerint új generációs rajongótábort szerez majd a franchise-nak. Már az elején megerősítették, hogy az eredeti könyvek írója, JK Rowling executive producerként vesz részt a sorozatban, miközben a neten tett kijelentései miatt sokan bojkottálni szeretnék.

A Daily Mail szerint azonban Rowling a sorozatnak köszönhetően évi 16 millió fontot kereshet.

Ez nagyjából 6,8 milliárd forintnak megfelelő összeg, amibe belegondolni is nehéz. A kontextus kedvéért: Rowlingot továbbra is kritikák érik, amiért visszás megjegyzéseket tett a transz közösségre, többek között egy 2020-ban megjelent esszéjében, amelyben részletesen kifejtette aggodalmait, hogy a transz aktivizmus valahogy árthat a ciszgender nők jogainak.

Rowling tud a bojkottról, és nemrég a Twitteren reagált: „Aktivisták megpróbálnak egy újabb bojkottot szervezni a munkám ellen, ezúttal a Harry Potter tévésorozat ellen. Mivel elővigyázatosnak kell lenni, elővigyázatosságból egy nagy adag pezsgőt készítettem be.”

Úgy tűnik tehát, hogy a bojkott ellenére igen jól jár majd az írónő, lesz mit a tejbe aprítania a Harry Potter sorozat alatt és után.

Ez is érdekes:

Felfoghatatlan mennyiségű film és sorozat jön az HBO MAX-ra májusban

 

×