Egy japán kártyabolt bizonyos Pokémon kártyacsomagokat csak iskolásoknak adja el, felnőttek egyáltalán nem vásárolhatnak belőle.

Nem is olyan rég egy texasi boltban igen nagy értékű lopás történt, amikor tolvajok eltulajdonították a Pokémon Sword & Shield Fusion Strike kiegészítőjének több száz lapját. A tolvajok azonban nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Japánban is feldúlták a kártyaboltokat. 2023. januárjában Japánban lopássorozatok történtek, aminek során „több tízmillió jen értékű” Pokémon kártyát loptak el. Most az egyik vezető japán játékbolt megtiltotta a felnőtteknek, hogy bizonyos Pokémon kártyákat vegyenek.

A Hareruya 2 – ami Tokió Akihabara kerületében található – egyik üzletrészét most csak és kizárólag a középiskolás és fiatalabb diákoknak számára szeretné fenntartani, csakis nekik értékesítenének kártyákat. A bolt a Twitteren jelentette be, hogy egy ember egy nap 10 csomagot vásárolhat egyszerre a Snow Hazard és a Clay Burst csomagokból. Emellett szeretnék az igazolványokat is elkérni az életkor ellenőrzésére.

Az új szabály azt is megtiltaná a szülőknek és a gyámoknak, hogy Pokémon kártyákat vegyenek a gyerekeiknek.

 

A Twitter TheHiddenLettuce egyébként úgy véli, hogy a Hareruya 2 korlátozása indokolt, ez azonban nem akadályozná meg a felnőtteket abban, hogy fizessenek a gyerekeknek azért, hogy Pokémon kártyákat vegyenek nekik. Milyen vicces ez, nem? Mindenhol azt látjuk, akár a való életben, akár a filmekben, hogy kiskorúak fizetnek le felnőtteket, hogy alkoholt vegyenek nekik. Japánban pedig most felnőttek fognak lefizetni kiskorúakat, hogy Pokémon-kártyákat vegyenek nekik. Azért ez valahol zseniális!

A Livedoor japán híroldalnak adott interjúban Sho Watanabe, az áruház vezetője azt mondta: „sok üzletben nagyon hamar elfogy a készlet, mert a késő este vagy kora reggel aktív felnőttek mindig megveszik a kártyákat”.

„Azzal, hogy a készlet egy részét az fiatal vásárlók számára különítjük el, az üzlet továbbra is eladhat kártyákat a diákoknak és a kisgyerekeknek. Úgy érezzük, hogy ez az értékesítési módszer lehetővé teszi számunkra, hogy a lehető legtöbb vásárlót elégítsük ki, amikor az árucikkek ilyen korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre” – tette hozzá.

Fizetnél egy gyereknek azért, hogy Pokémon kártyákat vegyen neked?

Ez is érdekes:

Viszlát Core i3/i5/i7/i9!!?? – Nagy változásra készül az Intel

 

×