Az Insidereknek már a héten átalakul az Xbox kezelőfelülete.

A Microsoft még április közepén jelentette be, hogy alaposan átdolgozza az Xbox dashboardját, azaz kezdőlapját és menürendszerét, mivel a jelenleg használatban lévő, év elején picit felfrissített dizájn a legtöbb felhasználónak nem nyerte el a tetszését. Ezért a közösség visszajelzései alapján finomítottak rajta, aminek első revíziója hamarosan már ki is gördül az Xbox Insider tagok számára.

Ahogyan az várható volt, drasztikus változtatásokra nem kell számítani, ugyanakkor már első ránézésre is kellemesebb látvány fogadja majd a játékosokat. Az év elején bevezetett gyorskereséses és gyorseléréses ikonok a képernyő jobb felső sarkából átkerülnek középre, melyek ezzel együtt ki is egészülnek új ikonokkal, így elérhetjük onnan a Game Passt, a játékokkal teli saját könyvtárunkat, illetve a Store-t.

Ami viszont mér ennél is szembetűnőbb, az a legutóbb használt és/vagy kitűzött alkalmazásokra mutató csempés ikonok átszabása, melyek jóval kisebbek lettek az eddig megszokottnál. Erre azért volt szükség, mert a régi elrendezés teljesen kitakarta a hátteret, ami a dinamikus kinézetet használók számára elég zavaró volt. Mostantól viszont minden háttérkép tökéletesen látható lesz, a fejlesztők mindent eltakarítottak az útjából.

Íme a régi dashboard:

És ez lesz az új:

Hogy ezen túl még milyen átalakításokra érdemes számítani, azt egyelőre még nem tudni, de elég valószínű, hogy túlzottan mélyen nem fognak belenyúlni a már olajozottan működő rendszerbe. Az viszont tény, hogy némi dizájnbéli felfrissítés már eléggé elkélne az idestova 10 éve kisebb változásokkal üzemelő kinézetnek.

A fenti képen látható átalakítást már ezen a héten megkapják az Insider tesztelők, aztán ha már minden teljesen polírozottan működik, egy rendszerfrissítés keretében élesítik. Erre várhatóan valamikor az előttünk álló hónapokban kerülhet sor.

És mozgás közben:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Mi lesz az Xbox-szal, ha a Microsoft végül tényleg bukja az Activision Blizzardot?

 

×