Folytatva a videojáték-adaptációkban gazdag évet, itt a Gran Turismo film első teljes előzetese, tele autókkal és persze magyarországi helyszínekkel.

Régen Hollywood sokszor elkövette azt a hibát, hogy olyan játékok alapján készített filmet, aminek nem, vagy alig volt értékelhető története. Ez a közelmúltban megváltozott az olyan franchise-ok adaptációival, mint az Uncharted vagy a The Last of Us. Így aztán érdekes ötlet a Gran Turismo alapján mozit forgatni.

Most itt a részben Magyarországon forgatott, részben igaz történetet feldolgozó Gran Turismo mozi teljes előzetese.

 

A film Jann Mardenborough igaz történetén alapul. Ő egy brit rajongó volt, aki 2011-ben megnyerte a GT Academy versenyét, majd Le Mans-ban és a japán Super GT sorozatban versenyzett. Most megjelent az első előzetes, melyben amellett, hogy láthatjuk a Hungaroringet, megjelenik a Stranger Thingsből ismert David Harbour is, mint Jann edzője. A filmben Orlando Bloom is feltűnik Danny Moore szerepében, aki egy motorsport marketing vezető.

Igen, a filmet nagyrészt Magyarországon forgatták, főleg természetesen a Hungaroringen. Tekintettel arra, hogy 2016-ban ért véget, abban sem vagyunk biztosak, hogy Gran Turismo játékosok ismerik a GT Academy-t, főleg nem a nagyközönség, de legalább nem csak egy átlagos akciófilmet csináljanak belőle. A GT Academy a Nissan és a Sony tévéműsora volt, ami alternatív utat kínált a valós autósportba. A GT Academy lehetőséget nyújtott a Gran Turismo játékosoknak, hogy a valós életben is profi versenyzővé váljanak.

A Gran Turismo 2023. augusztus 11-én érkezik a mozikba, tehát már csak néhány hónapot kell várnunk.

Ezt láttad már?

Döbbenetes hasonlóság – így másolták le a sztárokat a rajzfilmekben!

 

×