Nyugodjék békében.

74 éves korában váratlanul elhunyt Magyarország egyik legismertebb tévés szereplője, a kvízműsorok legnagyobb alakja és hivatkozási pontja, Vágó István – számolt be a tragikus hírről a Demokratikus Koalíció egy közleményben.

„Váratlanul elhunyt Vágó István barátunk és társunk.

A sikeres televíziós, az ország egykori legnépszerűbb vetélkedőjének vezetője, a Szkeptikus Társaság alapítója, a Demokratikus Koalíció elnökségében sok-sok éven át dolgozó társunk örökre itt hagyott minket. A tényekért, a tudományért, a rációért és a szabad, európai Magyarországért folytatott küzdelmét mostantól nélküle kell folytatnunk.

A Demokratikus Koalíció Vágó Istvánt saját halottjának tekinti, a párt közössége, politikusai, kollégái, támogatói osztoznak a család gyászában. István, nyugodj békében!”

Vágó Istvánt a legtöbben valószínűleg a 2000-ben indult Legyen Ön is Milliomos című kult-kvízműsorból ismerhetik, amelyben 8 éven keresztül nehezítette, vagy épp könnyítette meg a versenyzők dolgát. Televíziós karrierje azonban ennél sokkalta régebbre nyúlik vissza, amikor 1976-ban Riporter kerestetik vetélkedő döntője után Vitray Tamás egy barchobajáték vezetését ajánlotta fel neki.

Ezt követően megannyi tévéműsorban és kvízműsortban láthattuk őt, mint például a Fele sem igaz!, Álljunk meg egy szóra!, Játék határok nélkül, Mindent vagy semmit, Pókerarc, de kommentálta az Eurovítiós Dalfesztivált, illetve ő vezette az ország nagy IQ-tesztjét is A Nagy Tudáspróba című műsorban is. A tévés karrierje után politikai pályára lépett, haláláig a DK egyik meghatározó arca volt.

Ugyanakkor egy ízben videojátékban is szerepelt, természetesen a Legyen Ön is Milliomos magyar verziójának volt a virtuális műsorvezetője, amiben rá jellemző humorával szórakoztatta, segítette, vagy bosszantotta a tudáspróbás játékosokat.

Nyugodjék békében.

Emlékként álljon itt a legelső Legyen Ön is Milliomos, amiben láthattuk a legendás kvízmestert:

×