Vicces videón, ahogy a színészlegenda új fogásokat mutat az ifjú padawanjának.

Mark Hamill és Camaron Monoghan között sokkal több a hasonlóság, mint azt elsőre gondolnánk. Mark Hamill a geek kultúra egyik legnagyobb ikonja volt az első jedi növendék a filmvásznon, aki valaha fénykardot foghatott a kezében, majd aztán pár évtizeddel később animációs filmek és sorozatokban, na meg videojátékokban tette le a névjegyét, mint a bűn bohóchercege, Joker.

Camaron Monoghan ennek a tökéletes inverze, munkásságában mondhatni egy anti-Hamill, aki előbb élőszereplős formában alakíthatta Jokert (oké, proto-Jokert) a Gotham sorozatban, majd nem sokkal később a Respawn videojátékában, a Star Wars Jedi: Fallen Orderben formálhatott meg egy számkivetettségben túlélő padawant, Cal Kestist.

A nagy különbség, hogy a jedivé érett Kestis kalandja még folytatódik, míg a jedi akadémiával nagyot bukott mester Luke Skywalker történetét lezártnak tekinthetjük. Ez viszont nem jelenti egyenesen azt, hogy utóbbi ne adhatna némi hasznos leckét a 66-os parancs fiatal túlélőjének, ezért a Respawnnál úgy döntöttek, hogy meghívják magukhoz a színészlegendát, hátha tud némi használható erőtrükköt mutatni Camaronnak a

ma, április 28-án megjelenő Star Wars Jedi: Survivors-ra.

Persze semmi komoly, megy a marhulás ezerrel, mégis üdítő látni, hogy a Star Wars miként képes összehozni a különböző generációkat. Mintha én magyaráznám a gyereknek az Új remény közben, hogy miként is működik az ERŐ. Persze nem működik, csak a játékban, amit aztán Hamill is kipróbálhatott.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ilyenek lennének a kedvenc Disney meséink, ha zöld háttérrel készültek volna

 

×