Valahogy így készülnének manapság a Disney kult-klasszikus meséi…

A Disney-t elég gyakran éri az a kritika a kult-klasszikus meséinek egyébként teljesen szükségtelen remake-jei kapcsán, hogy az újraforgatásokon a kelleténél többször használják a zöld hátteret, amitől teljesen művi, sokszor egyenesen randa lesz a produkció. A zöld háttér persze technológiától függően lehet más színű is, de a lényeg, hogy ezt általában a speciális effektekhez szokták használni, hogy az utómunka során könnyebb legyen mindenféle digitális trükkel kiszínezni, felturbózni a jeleneteket.

A legtöbbször akciófilmekben szokták használni, ahol alapvetően sok a látványelem, vagy olyan dolgokat csinálnak benne, amit praktikus módszerekkel sehogy, vagy nagyon nehezen és drágán tudnának kivitelezni. A Diseney viszont még azokat a jeleneteket is zöld háttér előtt veszi fel, amiket talán egy közepes méretű stúdióban, vagy valamilyen külső helyszínen nem csak előnyösebb, de talán olcsóbb is volna kivitelezni.

A végeredmény általában nagyon giccses katyvasz, amitől az ember szeme is kifolyik.

Ennek a tarthatatlan giccsparédénak állít gunyoros görbe tükröt egy Andhika Muksin nevű művész, aki most megmutatja, hogyan festettek volna a kedvenc Disney meséink, ha hasonlóképp készültek volna, mint a modern átirataik. Andhika egyébként sokaknak lehet ismerős, korábban ugyanis egy másik remek képsorozatával hívta fel magára a figyelmet, amelyben azt mutatta be, miként néznének ki a Disney hercegnők, ha túlidealizált szépségek helyett valódi ~ normális, átlagos nők lennének.

via – Hetediksor

Ezt is érdemes megnézned:

Ilyen lenne a Star Wars, ha a rohamosztagosok tudnának célozni

 

×