Az Unrecord hiperrealisztikus trailere drámát kavar az interneten, sokan betámadták a játék készítőit.

Nem is olyan rég mi is hírt adtunk egy olyan játék készüléséről, amiről nehezen hittük el mi is, hogy játék, sokkal inkább egy testkamerás felvételnek tűnik minden pillanata. Nem sokkal azután, hogy megjelent a játék első előzetese, hamar nagy vitát váltott ki, a sok-sok kritikára, támadásra pedig végül a készítő, a DRAMA stúdió kénytelen volt reagálni.

Az Unrecord egyébként új fps shooter, ami már az első előzetesével meghódította az internetet. Az első gameplay trailer kevesebb mint egy hete jelent meg, és máris hatalmas figyelmet kapott, ami bizonyára nagy dolog a stúdiónak, aminek ez lesz az első játéka.

Ami azonnal szemet szúrt mindenkinek, az a játék fotorealisztikus grafikája, és pont ez az, ami miatt sokan kamunak tartják.

Pontosítok: igen, sokan azért mondják, hogy kamu, mert túl szép a játék. Mások azzal támadták be a készítőket, hogy rendőri brutalitást mutatnak be, szóval elég sok vitát generált. Erre válaszul a DRAMA stúdió egy hosszabb bejegyzést tett közzé a játék Steam oldalára.

 

A posztból kiderült, hogy a stúdió hízelgőnek tartja, hogy sokan azt hiszik, hogy a trailer kamu. Azt állítják, hogy ez valóban egy játék, a felvételeket gameplay-t takarnak, amit billentyűzet és egér segítségével játszanak. Az Unrecord egyike lesz a hamarosan megjelenő játékoknak, amik már az Unreal Engine 5-öt használják.

Ami a rendőrséggel kapcsolatos vádakat illeti, a Twitteren sokan dobálóznak a „copaganda” szóval, vagyis azzal vádolják a játékot, hogy a valós élet problémáit ábrázolja, mint a rendőri brutalitás, a diszkrimináció és bizonyos testkamerás videók, amelyek országos felháborodást váltottak ki az Egyesült Államokban. A DRAMA azonban egy francia videojáték-stúdió, és úgy tűnik, hogy az emberek nagyon várják a megjelenést, ahelyett, hogy értelmezni próbálják annak esetleges politikai témáit vagy üzeneteit. A DRAMA azt is leszögezi, hogy „a játék nem foglalkozik semmilyen külpolitikával, és nem ihlette semmilyen valós esemény”.

Az Unrecord még a fejlesztés nagyon korai szakaszában van, a weboldal szerint a stúdió még aktívan keresi a kiadót vagy befektetőt, ami támogatná őket, amíg a játék el nem készül. Megjelenési dátuma éppen ezért még nincs.

Ez is érdekes:

Sok 50 feletti gamer van, de egy dolog miatt csalódnak a mai játékokban

 

×