A Dragon Ball Z sorozatban Dermesztő, a Jóbarátokban Jack Geller, a Harry Potterben pedig Remus Lupin magyarhangja volt.

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 83 éves korában elhunyt Cs. Németh Lajos színművész, aki színházi és filmes alakításai mellett több mint 2200 szinkronszerepének köszönhetően lett országszerte ismert – írta a Telex ma hajnalban. Cs. Németh Lajos, különösen szinkronmunkái miatt szinte minden korosztály számára meghatározó lehet. A Jóbarátok rajongói épp úgy sokat halhatták, mint a Dragon Ball vagy éppen a Harry Potter rajongók.

ZIH ZSOLT / MTVA

Cs. Németh Lajos 1958–1962 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt. 1961-ben feleségül vette Tóth Judit színésznőt. Két fiuk született; Balázs (1970) és Bálint (1981). 1962–64 között a debreceni Csokonai Nemzeti Színház tagja volt. 1964–1990 között a Madách Színházban lépett fel. 1990 óta a Budapesti Kamaraszínház, majd 2002-től a Turay Ida Színház tagja volt. 2023. április 23-án hosszantartó súlyos betegsége után hunyt el.

Ahogy arról a Színház Online is ír: ő szinkronizálta a Jóbarátokban Jack Gellert (Monica és Ross apját), az X-aktákban a Cigarettázó Férfit, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban a kocsmatulajdonos Hollingot, de ő volt a Harry Potter-filmek Remus Lupinjának, illetve a Dragon Ball Z sorozatban Songoku legkeményebb ellenségének, Dermesztőnek a magyar hangja is. A Dragon Ball Superben a szerepet Gyurin Zsolt vette át.

Egyik legismertebb mozis alakítása A tizedes meg a többiek című 1965-ös filmben volt, amiben Grisát, a sebesült orosz katonát játszotta.

Nyugodjon békében!

×