Bemutatkozott a Phoenix APU.

Az AMD már évekkel korábban is elhintette, hogy ők bizony az iGPU szegmenset is komolyan szeretnék venni a konkurenciánál. Manapság a processzorokban található grafikai egységek maximum az irodai környezetben villoghatnak, játékokban továbbra sem ajánlottak. Úgy tűnik, hogy hamarosan ez akár meg is változhat, ha hihetünk az elmúlt napok méréseinek.

Az AMD januárban leplezte le a Phoenix nevet viselő APU-t, ám a megjelenés egészen mostanáig tolódott. Az egységben egy Zen 4 processzor és egy RDNA3 GPU alkotja a tökéletes összhangot. Valós termékekben eddig ilyen formában nem találkozhattunk vele, pedig a megemelt órajelek kifejezetten izgalmasnak tűntek. Úgy tűnik végre megtört a jég, hiszen az ASUS egyik TUF laptopjában már ez duruzsol, így valós képet kaphatunk az erejéről.

Nézzük is, hogy vizsgázott a Radeon 780M!

A fenti videóban részletesen is megvizsgálhatjuk a kicsikét, melyet több, modern címben is leteszteltek. Nézzük is, hogy mit sikerült produkálni:

  • CSGO (1080p High): 130 FPS
  • GTA (1080p Very High): 81 FPS
  • Forza Horizon 5 (1080p High): 86 FPS
  • Fortnite (1080p Medium): 78 FPS
  • Doom Eternal (1080p Medium): 83 FPS
  • Horizon Zero Dawn (1080p Favor Performance): 69 FPS
  • Call of Duty Modern Warfare (1080p Recommended/FSR Perf.): 106 FPS
  • Cyberpunk 2077 (1080p Medium/Low Mix): ~70 FPS

Jól látható, hogy magas és közepes beállításokon gond nélkül elfuttat egy Forza Horizon 5-öt vagy épp egy frissebb Call of Duty címet is. Cyberpunk esetében már az alacsony beállításokat is be kellett izzítani, de így is bőven 60 FPS felett járt a masina. Mindezt 1080p felbontásban, mely továbbra is messze a legnépszerűbb felbontás a játékosok körében. Az AMD bebizonyította, hogy könnyed játékra, FullHD-n már nem is biztos, hogy szükségünk lesz dedikált kártyára. Reméljük asztali kivitelt is kap majd az APU, sokak igényét kielégíthetné egy olcsó lappal párosítva.

Forrás: Videocardz

RTX 3060 Super? – Különös videókártya tűnt fel a napokban

 

×