Öröm látni az ilyet.

Manapság egyre több konzolos játék támogatja a natív, billentyűzet+egér kombinációt PlayStation és Xbox platformokon. Ilyen a Fortnite vagy épp a Warzone 2, ha éppen aktuális címek közül szeretnénk csemegézni. A Ubisoft FPS játéka, a Rainbow Six Siege azonban továbbra is kivételt képez. Hivatalosan csak PC-n támogatják ezt a beviteli formát, a PS és Xbox rajongók a kontrollerekre vannak ráutalva.

Természetesen, ahogy az lenni szokott, bizony kerülőutakkal is próbálkoznak a játékosok. Ehhez egy külső hardver bevetésére van szükségük, mely elhiteti a konzollal, hogy az általunk használt egér és billentyűzet valójában egy kontroller. A fejlesztők hosszú évekig nem tettek semmit ennek megakadályozására, ám néhány napja egy új védelmet élesítettek a játékban.

Forrás: https://www.reddit.com/r/Rainbow6/comments/12pvsao/xim_dev_admits_their_bypass_patch_failed/

Úgy tűnik, hogy kifejezetten működőképesre sikerült!

A rendszer felismeri, hogy ilyen esemény történik, akkor egy kis extra laggal bünteti meg a rosszakaró játékos célzását. Ha tovább folytatja kártékony tevékenységét, akkor további növeli ezt a mesterséges késleltetést a Siege, szinte élvezhetetlen szintig. Amennyiben visszatér kontrollerre a bűnös játékos, akkor szépen lassan csökken a lag értéke is. A fenti képen az egyik ilyen külsős hardvert árusító fórum adminisztrátorának „szomorú” hozzászólását láthatjuk, melyből bizony kiderülhet, hogy nem sikerült kicselezniük a védelmet. Reméljük a Ubisoft programozói is folyamatosan fejlesztik a rendszert, hiszen úgy tűnik, hogy igen csak van értelme ezek bevetésének.

Megújul egy pálya is:

Hamarosan megújul a Rainbow Six Siege egyik alap pályája – Ekkor próbálhatjuk ki

 

×