Megdöbbentő osztott képernyős felvételen leplezték le, hogy mennyivel lassabb az új Call of Duty: Modern Warfare, mint a 2011-es.

A Call Of Duty: Modern Warfare 2 (2022) és a Call Of Duty: Modern Warfare 3 (2011) összehasonlítása során kiderült, hogy a játék tempója a legújabb kiadásban észrevehetően lassabb, mint 2011-ben volt.

Fejlődik ez, csak éppen visszafelé?

A Warzone egyik statisztikusa, James „JGod” Godoy olyan játékmeneteket rögzített, amelyeken két operátor (egy 2023-as Modern Warfare 2-es és egy 2011-es Modern Warfare 3-as) egymás mellett használja az alapvető sprint mechanikát, ugyanazzal az alapfelszereléssel, ugyanazon a térképen. Az összehasonlítás során kiderült, hogy a régebbi Modern Warfare 3-ban sokkal nagyobb sebességgel lehet távolságokat megtenni – írja a Gaming Bible. A további elemzésből az is világosan látszik, hogy a balra és jobbra oldalazás, az újratöltés és az ADS (Aim Down Sights) is sokkal gyorsabb volt 2011-ben.

A felvételeket JGod Twitter profilján osztották meg, és a kommentszekcióban el is indult a Call Of Duty-sorozat 2011-es darabjának istenítése, de közben sokan adtak hangot a megdöbbenésüknek a legújabb rész visszafogott sebessége miatt is.

 

Bár a különbség a két CoD cím között nagyon is nyilvánvaló, azért nem a világ vége. A modern Call Of Duty játékok multiplayer módját ugyancsak ehhez a sebességhez tervezték és igazították, de azért érdekes látni, hogy a CoD „aranykora” óta milyen drasztikusan megváltoztak a dolgok.

Közben ez a cirkusz is folytatódik ám:

Sony: a Microsoft szabotálhatja a Call of Duty PlayStation-változatait

 

×