A játékosok kifinomult igényei miatt akár sokkal rosszabb is lehet egy CoD-játék PS-en, mint Xboxon, ahonnan bizonyos funkciók hiányoznak.

Mivel kb. egy éve áll a bál a Microsoft és az ActiVision Blizzard – sok kérdésben még mindig bizonytalan – összeolvadása miatt, aligha árulunk el nagy titkot azzal, hogy a PlayStationt birtokló Sony nagyon nem szeretné, ha végbe menne a deal, ami ellen egyre válogatottabb eszközökkel harcol. A gyártó olyan gazdasági versenyhivataloknál érvel a konkurencia kétségtelenül nagy húzásával szemben, akik precedens ítéletet hozva még útját is állhatják a cégfelvásárlásnak.

A Sony attól tart, hogy a fúzió ronthatja a Call of Duty pozícióját a PlayStation konzolokon, és ennek következtében komoly károkat okozhat az üzletének – emlékeztet a Gaming Ideology. A japán vállalat nemrég megismételte:

a Microsoft simán dönthet úgy, hogy szabotálja a CoD különböző epizódjait a játékkonzolokon.

Szerintük a sorsöntő határozathozatalra készülő brit piacfelügyeleti hatóság, a CMA irracionális döntés hozott az üzlet előzetes engedélyezésével, hiszen nem veszi figyelembe, hogy a cég, aminek az Xboxot köszönhetjük, nem lesz kénytelen használni „olyan fejlett PlayStation funkciókat, amelyek Xboxon nem érhetőek el”.

A Sony azt is elmondta, hogy a játékosok ma már sokkal jobban odafigyelnek a modern játékokat megkülönböztető technikai részletekre, mint korábban, így komoly hátrányt jelentene, ha a Call of Duty PlayStation verziói egyértelműen rosszabbak lennének, mint az Xboxra készülők. Mivel álláspontjuk szerint (és ezen nem nagyon van mit vitatni) a gamerek rendszeresen összehasonlítják kedvenc játékaik funkcióit, minőségét és teljesítményét a különböző, így Xbox és PlayStation platformokon, utóbbi

komoly károkat szenvedhet el a különbségek miatt.

Ez alighanem az utolsó szalmaszál, amibe a Sony belekapaszkodott, szóval innentől már csak az a kérdés, mindez hatással lesz-e a CMA végső döntésére, amit 2023. április 26-án hirdetnek ki a Microsoft ActiVision Blizzard felvásárlásáról.

A PS gyártója tényleg rendesen eszi a kefét:

Dráma: a Sony szerint a PlayStation nem éli túl a Call of Duty elvesztését

 

×