Még hogy hosszú a Red Dead Redemption 2 vagy az Assassin’s Creed Valhalla! Ezekhez képest szinte néhány szempillantásnak tűnnek.

Miközben a száz százalékos kijátszás valóban maratoninak tűnik a 141 órás Assassin’s Creed Valhalla és pláne a 178 órás Red Dead Redemption 2 esetében, vannak játékok, amelyek 10-20-30-szor hosszabbak, mint ez a két, legendásan sok történéssel felduzzasztott game. Mondjuk előbbi fő sztorija kb. 60, utóbbié pedig 50 óra alatt kipipálható, de ha teljes képet nézünk,

mindegyik játékot többször annyi ideig tart befejezni, ha ez ember el akarja érni a száz százalékos teljesítést.

A toplistánk szereplői bármely szempontból nagyságrendekkel hosszabbak, hiszen akár többezer órát is el lehet tölteni velük anélkül, hogy bármi megismétlődne. Az összeállításhoz pontos és (pl. az MMO-k esetében) becsült időtartamokat vettünk alapul, a How Long to Beat segítségével.

10., Geometry Dash

A Geometry Dash egy 2013-as mobil- és Steam játék, amelyet Robert Topala svéd fejlesztő készített, és egyszemélyes cége, a RobTop Games publikált. A ritmus alapú platformjáték jelenleg 21 hivatalos pályával rendelkezik. Minden hivatalos pályának egyedi háttérzenéje van. Az egyéb funkciók közé tartoznak (a pályaszerkesztő mellett) a pályacsomagok, az ún. szigetek (gauntlet), a felhasználó által létrehozott pályák, a titkos érmék, a különböző ikonok és játékmódok, valamint a felhasználói érmék és a legújabb verziókban három bolt, megannyi Easter Egg-gel.

 

A 21 hivatalos pálya mellett a játéknak egyéni pályái is van (online állítólag több mint 60 millió). Ezek eléréséhez a játékosnak teljes verzióval kell rendelkeznie. Figyelemre méltó objektumok: blokkok, gyűrűk, ugrópadok, portálok, tüskék és felhasználói érmék. Az ellenőrzött érméket új ikonokhoz lehet gyűjteni, vagy fel lehet őket használni lakatok feloldására.

Időtartam (ha mindent be akarsz fejezni): 1114 óra

9., Shop Titans

Boltkórosként kiváló, hiszen egy virágzó új bolt tulajdonosa vagy, egy nyüzsgő városban. Itt az ideje, hogy feltűrd az ingujjadat és munkához láss: készíts árut, alkudozz és adj el, hogy a csúcsra törj, és sok színes figurát vonzz a boltodba! És ne feledd: a te üzleted, a te tervezésed, így te is rendezed be, dekorálod ki és töltöd fel áruval.

 

Persze nem csak egyedül – csatlakozz egy csapathoz, akik a világ minden tájáról érkeznek, és fektessetek be együtt egy nyüzsgő város megteremtésébe! Versenyezhettek is, nagy jutalmakért, és érdemes gyűjteni az aranyat (meg a drágaköveket), ha tényező akarsz maradni egy játékosok által irányított világpiacon!

Időtartam (ha mindent be akarsz fejezni): 1230 óra

8., Universe Sandbox Legacy

Alkoss vagy pusztíts olyan méretekben, amilyet még sosem láttál egyetlen űrszimulátorban sem! Használd ki az erőt, hogy fekete lyukakat hozz létre, galaxisokat ütköztess és manipuláld a gravitációt néhány kattintással!

 

A játékot az univerzumunk rejtélyeinek feltárására használt csillagászati szoftver ihlette, de ez a tudomány még soha nem volt ilyen interaktív és szórakoztató. Hozz létre hatalmas holdat, hogy szétszaggasd vele a Szaturnusz gyűrűit, vagy indíts el egy gonosz csillagot, hogy kiszakítsd a bolygókat a Nap körüli pályájukról! A katasztrofális pusztítás után létre hozhatsz saját naprendszert is, amit megoszthatsz a barátaiddal.

Időtartam (ha mindent be akarsz fejezni): 1544 óra

7., Mobius Final Fantasy

Ez egy epizódikus szerepjáték, amit a Square Enix fejlesztett és adott ki iOS, Android és Microsoft Windows rendszerekre. Japánban 2015 júniusában, nemzetközileg pedig 2016 augusztusában jelent meg. A játékosok a Warrior of Light (Wol) nevű férfit irányíthatják, aki amnéziával ébred Palamecia világában, és segítenie kell legyőzni a népét támadó sötét erőket.

 

A játék a korábbi Final Fantasy-címek játékelemeit tartalmazza, többek között a szintlépést, a felfedezést – a szokásos navigációs és gyorsutazási rendszereken keresztül -, valamint a feladatrendszerhez kötött, fordulóalapú harcot. Az eredeti Final Fantasy címekből is vettek át hozzá témákat, például a Fény Harcosait vagy a káosz és a sötétség elleni harcot.

Időtartam (ha mindent be akarsz fejezni): 2199 óra

6., Asphalt 9: Legends

Az Asphalt 9: Legends a Gameloft által fejlesztett 2018-as autóversenyzős videójáték, az Asphalt sorozat kilencedik fő epizódja. Az első kiadás iOS-re 2018. február 26-án, a Fülöp-szigeteken jelent meg, a következő pedig Thaiföldön, 2018. március 22-én. Ugyanebben az évben, május 17-én Androidra, majd Windows 10-re is kiadták, világszerte.

 

A játékban három vezérlési lehetőség van: a készülék döntésével, érintésével vagy a vadonatúj Touch Drive móddal lehet irányítani a járművet. Minden autó feloldásához és szintemeléséhez úgynevezett Blueprintek, azaz tervrajzok szükségesek. A játékban először összesen 48 autó volt, de ezt folyamatosan bővítik, úgyhogy ma már jócskán száz felett állhat a számláló.

Időtartam (ha mindent be akarsz fejezni): 2429 óra

5., NGU IDLE

Amilyen egyszerű a grafika, olyan dús a és humoros szerepjátékos kontent, főleg úgy, hogy rendszeresen frissítik. Zsákmányolj több mint 350 kézzel rajzolt és egyedi felszerelést, fogyóeszközöket, küldetéstárgyakat, vagy amit csak akarsz! Van több mint 300, kézzel rajzolt, művészi boss (például egy csapat kanadai lúd), egy rakás fejlesztés és a fejlesztések fejlesztései, amelyek úgy bontakoznak ki, ahogy haladsz előre!
A fegyvered lehet egy dal vagy egy óriási szendvics is

 

Ez egy igazán furcsa és vicces történet, ha szereted az ilyesmit. A tétlen és aktív játék keveréke, hogy mindenki elégedett legyen, például az a több mint 9000 tag, aki fenn van a Discord szerverén. Prémium valuta van benne, amit PASSZÍV módon, tisztességes tempóban is megszerezhetsz, de dobhatsz rá pénzt, ha gyorsabban szeretnél növekedni.

Időtartam (ha mindent be akarsz fejezni): 2824 óra

4., Gems of War

A Puzzle Quest alkotóitól érkezett Puzzle/RPG/Stratégia mash-up szintén elképesztően és baromira hosszú. Párosíts drágaköveket a varázslatok erejéhez, és koponyákat az ellenségeid legyőzéséhez! Könnyen megtanulható, mégis rengeteg mélységgel rendelkező game – nem véletlenül lehet annyi időt beleölni.

 

Gyűjtögess és állíts fel stratégiát, szereld fel hősödet fegyverekkel és páncélokkal, majd vezesd őket csatába fantasztikus szörnyek ellen. Gondolkozz stratégiailag, fejleszd egységeidet és használd ki egyedi képességeiket, hogy legyőzd az erős bossokat. Csatlakozz céhhez, csevegj a barátaiddal, és dolgozzatok össze, hogy aztán jobban menjenek a PvP-bajnokságok, amelyeke exkluzív díjakat nyerhetsz.

Időtartam (ha mindent be akarsz fejezni): 3000 óra

3., World of Tanks: Blitz

A World of Tanks Blitz egy cross-platform Free-to-Play, csapat alapú MMO akciójáték, ami ádáz tankharcról szól. Vesd bele magad a játékosok elleni intenzív csatákba, és hívd ki a játékosokat mobilon, Macen vagy Windows 10-en; irányíts és fejlessz több mint 200 legendás páncélozott járművet 4 különböző osztályban! A játékmenet során különböző taktikákat sajátíthatsz el, több mint egy tucat pályán, illetve összeállhatsz egy csapatba a barátaiddal, hogy bónuszokat és jutalmakat kapj; majd teljesítsd a harci küldetéseket, hogy igazán próbára tedd képességeidet.

 

A játékban több mint 200 ikonikus jármű szerepel, Németországból, Japánból, Franciaországból, az Egyesült Királyságból, az USA-ból, a Szovjetunióból és Kínából. Négy különböző járműosztályban vannak könnyű tankok, közepes tankok, nehéz tankok és harckocsi rombolók, amelyeket 7 a 7 ellen multiplayerben stratégiázva használhatsz fel, 18 egyedi harctéren.

Időtartam (ha mindent be akarsz fejezni): 1275 – 3600 óra

2., Melvor Idle

A RuneScape által inspirált Melvor Idle a kalandjátékok magját veszi alapul, és a legtisztább formájára csupaszítja le azt, ami egy kalandjátékot addiktívvá tesz. Funkciógazdag, idle/incremental játék, ami a műfajból eredő kifejezetten ismerős érzéseket friss játékélménnyel ötvözi.

 

A 20+ képesség maximalizálása még sosem volt ennyire zen. Akár kezdő RuneScape játékos vagy, akár megrögzött veterán, vagy egyszerűen csak valaki, aki olyan mély, de elérhető kalandot keres, ami illeszkedik az elfoglalt életmódjához, a Melvor egy addiktív idle-élmény, ami semmi máshoz nem hasonlítható.

Időtartam (ha mindent be akarsz fejezni): 4056 óra

1., Defiance

Tudományos-fantasztikus témájú, nagy világgal rendelkező, harmadik személyű MMO lövölde, a Trion Worlds fejlesztésében. Van itt minden: rakatnyi küldetés, fejlődés, grindelés, események, fegyverek, még több fegyver, még több event és még több küldetés. Rengeteg skin, a némileg korlátozottan, de azért személyre szabható karakterre, hatalmas map, a fő küldetés mellett egy csomó mellék küldetés meg race challenge és egy sor baromi nagy boss, továbbá több harci aréna. Mi kell még?

 

Időtartam (ha mindent be akarsz fejezni): 4500 óra

Közel sincs ennyi türelmed? Itt vannak a gyökeres ellentétek:

Hosszúak a játéksztorik? – A világ legrövidebb játékait pár perc alatt végigviheted

 

×