Miközben a játékfejlesztők igyekeznek minél hosszabb történetet írni, mi mutatunk 5 olyat, amihez csupán néhány perc kell és vége is.

Tény, hogy az AAA játékok elkezdésével komoly fába vágjuk a fejszénket, főleg akkor, ha alapvetően kevés időnk van játszani. Vegyük például csak az idei év elejét: megkaptuk a Dying Light 2-t, nagyjából 50-80 óra végigjátszással, a Horizon Forbidden Westet és az Elden Ringet 88, illetve 131 órával.

Persze minden játék lehet rövidebb, ha a történetre fókuszálsz, de ha minden egyes részét szeretnéd kiélvezni, bizony sokat kell ülni a gép vagy a konzol előtt. Éppen ezért ma arra gondoltunk, kicsit megfordítjuk a dolgot, és mutatunk 5 olyan játékot, amit nagyon rövid idő alatt, gyakorlatilag néhány perc alatt végig lehet venni.

Íme az 5 leggyorsabban végigjátszható játék ever.

Hogy melyik játékokat lehet a leggyorsabban végigvinni, az persze vitatható. Mi ma a HowLongtoBeat adatait vettük alapul, azon belül is a TOP 5 legrövidebb játékot. Természetesen majd megnézzük azt is valamikor, hogy melyik játékba lehet a legtöbb időt ölni, de az egy másik cikk lesz.

5. Mushroom Cats

A Mushroom Cats egy ingyenes játék a Steamen. Nagyon kedves és édes játék point-and-click játék, amit elvileg 3-5 perc alatt végig lehet vinni. Ez a végigjátszás lemaradt, mert 6 percbe telt. Szégyen!

 

4. You Have To Burn The Rope

A You Have To Burn The Rope egy 2008-ban megjelent játék. Vagyis egy játékszerű program, aminek lényege, hogy a készítő gúnyolódjon más játékokon, amelyek korlátozzák az interakcióját azáltal, hogy könnyűek, lineárisak vagy erősen irányítottak. A játékban egy alagútban kell mennünk, majd a végén jön egy boss, akit nem tudom hogyan lehet legyőzni. Meghalni nem lehet. A HowLongToBeat szerint átlagosan 2 perc 25 másodperc perc alatt végigvihető. A játék böngészőből is játszható.

3. Those Darn Nipples!

A Those Darn Nipples! szintén egy online, böngészőben játszható cím, ami gyakorlatilag 2 perc 10 másodperc alatt végig játszható. Lényege egyszerű: a mellekre kell tenni azokat a bimbókat. Na, nem is magyarázom többet.

 

2. 100 Hidden Gnomes

Nagyon durva, de a 100 Hidden Gnomes annak ellenére, hogy 2 perc 5 másodperc alatt is végigvihető, a Steamen nem ingyenes játék. A játék igazából gyerekeknek való, gnómokat kell megtalálni a képeken. A játék kb. 300 forint.

 

1. Run Jesus Run, más néven The 10 Second Gospel

A Run Jesus Run a.k.a. The 10 Second Gospel szintén egy böngészőben játszható játék, ami gyakorlatilag akár 1 perc és 17 másodperc alatt is végigvihető. Lényege, hogy csak 10 másodperced van megváltani a világot. Vajon neked mennyi idő alatt sikerül?

 

Melyik játékra lenne leginkább időd?

Ezt láttad már?

GTA 6 leak: így állnak ki más fejlesztők a Rockstar mellett!

 

×