A Rubik’s Cube II. a hordozhatóság netovábbja.

Emlékszel még azokra az időkre, amikor a PC-det át kellett cuccolnod a haverodhoz? Ha még az internet hajnalán voltál PC-gamer, akkor valószínűleg emlékszel, hogy milyen nehézségekkel járt. Aztán megjelentek a kisebb méretű, könnyű laptopok, amihez már egy táska is elég volt. Ma pedig már olyan világot élünk, amiben egy zseb is elég, ha magunkkal akarjuk vinni a számítógépet. A Xiaomi egyébként már ott tart, hogy bemutatta a Rubik’s Cube nevű mini PC második generációját – írja a GizmoChina.

A Rubik’s Cube 2 – CR160R miniszámítógép mindössze 145 grammot nyom és csak 62x62x44 mm-es.

Igen, a gép maga nagyjából akkora, mint egy Rubik-kocka, kis mérete ellenére viszont igen nagy teljesítménnyel bír, legalábbis amennyire ez lehetséges egy ekkora PC esetében.

A Rubik’s Cube II-ben egy Intel J4125 négymagos processzor kapott helyet, ami akár 2,7 GHz-es teljesítményre is képes. DDR4 memóriával és M.2 SSD-vel is rendelkezik, így a gép mindössze 10 másodperc alatt képes bebootolni, és nagy sebességű, akár 500 MB/s-os írási és olvasási sebességgel rendelkezik.

A csatlakoztathatóságról is beszélve, a Rubik’s Cube II két USB 3.0 porttal, egy HDMI porttal, egy TF-kártya porttal és egy 3,5 mm-es fejhallgató porttal rendelkezik. Ezenkívül csatlakoztatható egy bővítő dokkolóhoz, ami még több csatlakozási lehetőséget biztosít. A gép egy Gigabit Ethernet-porttal is rendelkezik, ami megkönnyíti a vezetékes hálózathoz való csatlakozást. Támogatja a 2,4G/5G kétsávos Wi-Fi-t, sőt egy Type-C tápegységgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy USB-C kábellel tölthető.

Bluetooth kapcsolaton keresztül számos eszközzel párosítható, többek között hangszórókkal, billentyűzetekkel és egerekkel is. Nagyszerű választás azoknak, akik szeretik magukkal vinni a gépet például a munkába, ahol egyébként van monitor és perifériák.

A Rubik’s Cube II két változatban kapható: a normál 6GB RAM+128GB tárhelyes változat ára 989 jüan (kb. 48 ezer forint), a továbbfejlesztett 8GB RAM+256GB tárhelyes változat pedig ára 1199 jüan (kb. 60 ezer forint). Kipróbálnád?

Ez is érdekes:

Hiába van “drágaszág”, erős PC kell a Lord of the Rings: Gollumhoz

 

×