Más csevegőalkalmazásokhoz hasonló megoldást épített be a szolgáltatásai közé a Discord, viszont ezzel jóval többet nyújt a többieknél.

Sokkal hosszabb üzeneteket rögzíthetsz, de nem csak ebben lett jobb és használhatóbb a Discord legújabb, hangüzenet funkciója. A csevegő alkalmazás hivatalos blogján nemrég fedték fel, hogy megérkezett az előre rögzítve küldhető hangüzenet, ami

nem kevesebb, mint 20 perc rögzítést tesz lehetővé.

Persze nem kell végig lenyomva tartanod a felvétel gombot, hogy a végére görcsbe ránduljon a kezed, hiszen egy egyszerű, de nagyszerű trükkel megoldották, hogy felengedhesd az ujjad, miközben a rögzítés folytatódik.

A Messenger, a WhatsApp és más csevegőkhöz hasonló, de annál jobb és használhatóbb funkcióra persze kiterjednek azok a biztonsági szabályok, amelyek már eddig is éltek a Discordon. A kéretlen, zaklató, vagy más szempontból nem kívánatos hangüzeneteket ugyanúgy jelentheted, mint a normál szöveges üzeneteket (asztali gépen jobb klikk, mobilon kopp és nyomva tartás + „Report Message”), és lehetőséged van arra is, hogy az adott szerveren letiltsd őket, vagy szerepkörönként korlátozd a használatukat.

A csak mobilon készíthető és küldhető hangfelvételeket mobilon és asztali gépen egyaránt meghallgathatod a Discordon, de utóbbi eszközön nem adott a hangrögzítés funkció. Mobilon kétféleképpen veheted fel amit dumálsz:

1., A szövegbeírás mezőtől jobbra található mikrofon ikon folyamatos lenyomva tartásával, majd felengedésével.

2., A szövegbeírás mezőtől jobbra található mikrofon ikon folyamatos lenyomva tartásával, majd az ujjad felfelé csúsztatásával rögzítő állapotban hagyhatod (lelakatolhatod). Ilyenkor felengedheted az ujjad és a felvétel csak akkor zárul le, ha ráböksz a küldés gombra.

Fontos: kockázat nélkül rögzíthetsz, hiszen ha véletlenül valami olyasmit mondasz, amit mégsem szeretnéd, ha hallanának a szerver tagjai, egyszerűen törölheted a folyamatban lévő felvételt. Az 1-es helyzetben lenyomva tartva áthúzod az ujjad a balra található kuka ikonra és felengeded az ujjad, míg a 2-es helyzetben csak simán ráböksz a kuka ikonra.

voice_messages_cancel.gif

Ez is egy jó hír:

Figyelem! – Discord-integrációt kap a Warzone 2 és a Modern Warfare 2

 

 

×